Navigacija

Navodilo za izvajanje Sklepa o enotnem in celovitem informiranju uporabnikov storitev plačilnega prometa o tarifah za storitve plačilnega prometa

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 17-807/2007, stran 2080 DATUM OBJAVE: 26.2.2007

VELJAVNOST: od 27.2.2007 / UPORABA: od 27.2.2007

RS 17-807/2007

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 19.1.2008 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 16.9.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 17/07, 5/08

Časovnica

Na današnji dan, 16.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 19.1.2008
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

807. Navodilo za izvajanje Sklepa o enotnem in celovitem informiranju uporabnikov storitev plačilnega prometa o tarifah za storitve plačilnega prometa

 
 
Na podlagi tretjega odstavka 29. člena Zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 72/06 – uradno prečiščeno besedilo) in 5. člena Sklepa o enotnem in celovitem informiranju uporabnikov storitev plačilnega prometa o tarifah za storitve plačilnega prometa (Uradni list RS, št. 17/07) izdaja guverner Banke Slovenije
 

N A V O D I L O
za izvajanje Sklepa o enotnem in celovitem informiranju uporabnikov storitev plačilnega prometa o tarifah za storitve plačilnega prometa

 

Splošno

 

1. člen

 

 
(1)
S tem navodilom se določajo vsebina, način in roki poročanja izvajalcev plačilnega prometa o tarifah za storitve, ki so najpogosteje uporabljane v plačilnem prometu in katerih višina lahko vpliva na izbiro izvajalca plačilnega prometa.
 
(2)
Pojmi, uporabljeni v tem navodilu, imajo isti pomen kot v Sklepu o enotnem in celovitem informiranju uporabnikov storitev plačilnega prometa o tarifah za storitve plačilnega prometa.
 
(3)
Podatki se zagotavljajo tako, da izvajalci plačilnega prometa poročajo Banki Slovenije o višini in vsaki spremembi višine tarif za storitve plačilnega prometa.
 

2. člen

 
Sestavni del tega navodila sta dva obrazca (prvi za fizične osebe – Obrazec 1, drugi za pravne osebe, zasebnike in osebe civilnega prava – Obrazec 2), ki predstavljata podlago za standardiziran način poročanja in vsebujeta tarifne postavke, o višini katerih se poroča (v nadaljevanju: obrazca). Vsebina teh obrazcev ne zožuje obveznosti izvajalcev plačilnega prometa, da sicer na običajen način v skladu s Sklepom o enotnem in celovitem informiranju uporabnikov storitev plačilnega prometa o tarifah za storitve plačilnega prometa objavljajo celoten nabor tarif, po katerih zaračunavajo storitve plačilnega prometa.
 

Pojasnila k vsebini obrazcev

 

3. člen

Splošna pojasnila

 
(1)
Vpisujejo se zneski v eurih, na dve decimalni mesti natančno.
 
(2)
Če znotraj posameznih postavk, kot so razčlenjene v obrazcu, izvajalec plačilnega prometa nadalje razlikuje višine tarif, se vpiše najvišjo tarifo, če ni v tem navodilu drugače določeno.
 
(3)
V primeru, da izvajalec plačilnega prometa za posamezno storitev razlikuje tarife za komitente (imetnike transakcijskih računov) in nekomitente, se vpiše tarifo za komitente, razen v primeru, kjer je ločitev v obrazcih predvidena.
 
(4)
Če izvajalec plačilnega prometa posamezno storitev ponuja brezplačno, se v posamezno polje obrazca vnese "0". Če posamezne storitve ne ponuja, se vnese »―«.
 
(5)
V primerih, ko je tarifa izražena v odstotkih od zneska plačila, se poleg odstotka vpiše najnižjo in najvišjo tarifo (primer: "1%, najmanj 1 in največ 10").

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window