Navigacija
Portal TFL
 • PREDPIS
 • RAZVELJAVLJEN, a se še uporablja

Pravilnik o strokovnih, prostorskih in tehničnih pogojih za izvajanje javne službe na področju varstva kulturne dediščine

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 113-4707/2000, stran 11642 DATUM OBJAVE: 8.12.2000

VELJAVNOST: od 9.12.2000 do 29.2.2008 / UPORABA: od 9.12.2000

RS 113-4707/2000

Verzija 3 / 3

Čistopis se uporablja od 22.11.2008 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 11.7.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 113/00, 16/08, 110/08

Časovnica

Na današnji dan, 11.7.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 22.11.2008
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

4707. Pravilnik o strokovnih, prostorskih in tehničnih pogojih za izvajanje javne službe na področju varstva kulturne dediščine

 
 
Na podlagi 25. člena zakona o varstvu kulturne dediščine (Uradni list RS, št. 7/99) izdaja minister za kulturo
 

P R A V I L N I K
o strokovnih, prostorskih in tehničnih pogojih za izvajanje javne službe na področju varstva kulturne dediščine

 

1. člen

 
Ta pravilnik določa minimalne strokovne, prostorske in tehnične pogoje, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci javne službe na področju varstva kulturne dediščine.
 
Izvajalci javne službe na področju varstva kulturne dediščine so: Javni zavod Republike Slovenije za varstvo kulturne dediščine, muzeji (vključno z galerijami) in koncesionarji iz 29. člena zakona o varstvu kulturne dediščine.
 

2. člen

 
Izvajalci javne službe na področju varstva kulturne dediščine morajo zaposlovati ustrezno število strokovnih delavcev za vsa področja dejavnosti, ki jih opravljajo kot javno službo, s katerimi lahko zagotovijo strokovno delo na področju varstva kulturne dediščine v obsegu, ki ustreza stanju kulturne dediščine na njihovem območju, oziroma področju dela.
 
Če izvajalec javne službe vodi in odloča v postopkih po zakonu o upravnem postopku, mora imeti zaposlenega tudi vsaj enega delavca, ki izpolnjuje pogoje za vodenje in odločanje v teh postopkih (predpisano izobrazbo in opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka oziroma ustrezen izpit iz postopka, ki ga vodi izvajalec javne službe) v skladu z uredbo o izobrazbi, ki jo morajo imeti zaposleni za vodenje in odločanje v upravnem postopku in o strokovnem izpitu iz upravnega postopka (Uradni list RS, št. 29/00).
 

3. člen

 
Javni zavod Republike Slovenije za varstvo kulturne dediščine mora imeti v vsaki izmed svojih območnih enot zaposlenega vsaj enega konservatorja za vsako od varstvenih skupin spomenikov iz 6. člena zakona o varstvu kulturne dediščine, konservatorja-dokumentalista in strokovnjaka za izdelavo strokovnih zasnov za varstvo kulturne dediščine.
 
Muzeji morajo imeti zaposlene vsaj tri delavce z univerzitetno izobrazbo z delovnega področja muzeja.
 
Muzeji, ki opravljajo območno (teritorialno) ali področno (strokovno) matično službo morajo izpolnjevati vsaj še naslednje pogoje:
 
-
vsaj enega kustosa, zaposlenega za poln delovni čas za področje območne ali področne matičnosti, ki je v okviru javne službe poverjena muzeju,
 
-
zaposlitev vsaj enega restavratorja za prevladujočo vrsto muzejskega gradiva s področja oziroma območja matičnosti muzeja.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window