Navigacija

Zakon o zagotavljanju vidnosti in slišnosti programov RTV Slovenija in lokalnih nekomercialnih programov na območjih, kjer živi slovenska narodna manjšina (ZVSPRTV)

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 70-3306/2000, stran 8665 DATUM OBJAVE: 8.8.2000

VELJAVNOST: od 9.8.2000 / UPORABA: od 9.8.2000

RS 70-3306/2000

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 9.8.2000 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 3.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 70/00

Časovnica

Na današnji dan, 3.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 9.8.2000
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3306. Zakon o zagotavljanju vidnosti in slišnosti programov RTV Slovenija in lokalnih nekomercialnih programov na območjih, kjer živi slovenska narodna manjšina (ZVSPRTV)

 
 
Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
 

U K A Z 
o razglasitvi zakona o zagotavljanju vidnosti in slišnosti programov RTV Slovenija in lokalnih nekomercialnih programov na območjih, kjer živi slovenska narodna manjšina (ZVSPRTV)

 
Razglašam zakon o zagotavljanju vidnosti in slišnosti programov RTV Slovenija in lokalnih nekomercialnih programov na območjih, kjer živi slovenska narodna manjšina (ZVSPRTV), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 20. julija 2000.
 
001-22-150/00
 
Ljubljana, dne 28. julija 2000.
 
Predsednik Republike Slovenije Milan Kučan l. r.
 

Z A K O N O ZAGOTAVLJANJU VIDNOSTI IN SLIŠNOSTI PROGRAMOV RTV SLOVENIJA IN LOKALNIH NEKOMERCIALNIH PROGRAMOV NA OBMOČJIH, KJER ŽIVI SLOVENSKA NARODNA MANJŠINA (ZVSPRTV)

 

1. člen

(namen zakona)

 
S tem zakonom se urejajo vprašanja v zvezi s tehnično prilagoditvijo že obstoječe oziroma izgradnje nove mreže RTV-pretvornikov na obmejnem območju z Republiko Avstrijo, Republiko Hrvaško, Republiko Italijo in Republiko Madžarsko (v nadaljevanju: dopolnitev mreže RTV-pretvornikov) v letih 2000 do 2002 za zagotovitev vidnosti in slišnosti programov RTV Slovenija in lokalnih nekomercialnih programov na območjih, kjer živi slovenska narodna manjšina.
 

2. člen

(določitev obsega dopolnitve mreže RTV-pretvornikov)

 
RTV Slovenija oziroma njena organizacijska enota Oddajniki in zveze (v nadaljevanju: RTV Slovenija) v sodelovanju s predstavniki osrednjih slovenskih organizacij v Republiki Avstriji, Republiki Hrvaški, Republiki Italiji in Republiki Madžarski (v nadaljevanju: predstavniki slovenskih organizacij) najpozneje do 1. 10. 2000 določijo obseg dopolnitve mreže RTV-pretvornikov. V ta namen RTV Slovenija izdela seznam RTV-pretvornikov, katerih moč se poveča oziroma se jih dodatno tehnično izpopolni za izboljšanje radijskega in televizijskega signala ter seznam lokacij, na katerih se zgradijo novi RTV-pretvorniki.
 
RTV Slovenija v sodelovanju s predstavniki slovenskih organizacij v istem roku določi tudi prioritetni vrstni red tehnične prilagoditve obstoječih RTV-pretvornikov oziroma izgradnje novih RTV-pretvornikov iz prejšnjega odstavka.
 

3. člen

(dopolnitev mreže RTV-pretvornikov)

 
Dopolnitev mreže RTV-pretvornikov se izvrši v letih 2000 do 2002.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window