Navigacija

Uredba o postopku pridobitve listin, potrebnih pri uvozu določenih tekstilnih, jeklenih in obutvenih izdelkov s poreklom iz tretjih držav po vstopu Republike Slovenije v Evropsko skupnost

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 39-1656/2004, stran 4573 DATUM OBJAVE: 16.4.2004

VELJAVNOST: od 17.4.2004 / UPORABA: od 17.4.2004

RS 39-1656/2004

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 17.4.2004 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 22.1.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 39/04

Časovnica

Na današnji dan, 22.1.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 17.4.2004
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 
 

1656. Uredba o postopku pridobitve listin, potrebnih pri uvozu določenih tekstilnih, jeklenih in obutvenih izdelkov s poreklom iz tretjih držav po vstopu Republike Slovenije v Evropsko skupnost

 
 
Na podlagi prvega odstavka 21. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 71/94, 23/96, 47/97, 23/99, 119/00, 30/01, 52/02) in za izvajanje Evropskega sporazuma o pridružitvi med Republiko Slovenijo na eni strani in Evropskimi skupnostmi in njihovimi državami članicami, ki delujejo v okviru Evropske unije, na drugi strani s sklepno listino, ter Protokola, s katerim se spreminja Evropski sporazum o pridružitvi med Republiko Slovenijo na eni strani in Evropskimi skupnostmi ter njihovimi državami članicami, ki delujejo v okviru Evropske unije na drugi strani (Uradni list RS – Mednarodne pogodbe, št. 13/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
 

UREDBO o postopku pridobitve listin, potrebnih pri uvozu določenih tekstilnih, jeklenih in obutvenih izdelkov s poreklom iz tretjih držav po vstopu Republike Slovenije v Evropsko skupnost

 

I. SPLOŠNA DOLOČBA

 

1. člen

 
Ta uredba ureja postopek pridobitve listine o nadzoru in uvoznega dovoljenja za uvoz določenih tekstilnih, jeklenih in obutvenih izdelkov s poreklom iz tretjih držav v Evropsko skupnost ter predhodnega dovoljenja za začasni izvoz tekstila na oplemenitenje v tretje države iz Evropske skupnosti, po vstopu Republike Slovenije v Evropsko skupnost (v nadaljnjem besedilu: po 1. maju 2004).
 

II. TEKSTILNI IZDELKI

 

2. člen

 
(1)
Uvoz kategorij tekstilnih izdelkov iz priloge 1 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, s poreklom iz držav, navedenih v tej prilogi, bo po 1. maju 2004 mogoč le na podlagi uvoznega dovoljenja in v okviru kvot, navedenih v tej prilogi.
 
(2)
Za uvoz kategorij tekstilnih izdelkov iz priloge 2 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, s poreklom iz Kitajske se poleg kvot iz prejšnjega odstavka uporabljajo tudi kvote, navedene v tej prilogi.
 
(3)
Uvoz kategorij tekstilnih izdelkov iz priloge 3 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, s poreklom iz držav, navedenih v tej prilogi, bo po 1. maju 2004 mogoč le na podlagi uvoznega dovoljenja in v neomejenih količinah.
 
(4)
Uvoz kategorij tekstilnih izdelkov iz priloge 4 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, predhodno začasno izvoženih na oplemenitenje v države, navedene v tej prilogi, bo po 1. maju 2004 mogoč le na podlagi predhodnega dovoljenja za začasni izvoz na oplemenitenje, pridobljenega pred izvozom zadevnih izdelkov v državo iz te priloge in v okviru kvot, navedenih v tej prilogi.
 
(5)
Kategorije izdelkov iz prilog 1, 2, 3 in 4 so določene v prilogi 5 k tej uredbi, ki je njen sestavni del.
 
(6)
Za uvoz kategorij tekstilnih izdelkov iz priloge 1, s poreklom iz držav, navedenih v tej prilogi, ni potrebno pridobiti uvoznega dovoljenja, če gre za izdelke domače obrti in folklorne izdelke, kot so opredeljeni v prilogi 6 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, in jih spremlja Potrdilo za ročno tkane izdelke, tekstilne izdelke ročne obrti in tradicionalne tekstilne izdelke domače obrti, izdano skladno s pogoji, določenimi v sporazumih o trgovini s tekstilnimi izdelki med državami iz priloge 1 in Evropsko skupnostjo, ki so ga izdali pristojni organi v državi porekla teh izdelkov. V tem primeru bo uvoz takšnih izdelkov po 1. maju 2004 mogoč le na podlagi listine o nadzoru in v neomejenih količinah. Ta izjema ne velja za izdelke s poreklom iz Brazilije, Hongkonga in Makaa.
 

3. člen

 
(1)
Zahtevek za izdajo uvoznega dovoljenja iz prvega in tretjega odstavka prejšnjega člena uvoznik vloži pri Ministrstvu za gospodarstvo, Področje ekonomskih odnosov s tujino, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo) na obrazcu iz priloge 16 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, ob upoštevanju navodil iz priloge 20 k tej uredbi, ki je njen sestavni del. Obrazec je dostopen tudi na spletni strani ministrstva: http://www.izvoznookno/mg/. Zahtevek, ki ne bo vložen na tem obrazcu, ne bo upoštevan.
 
(2)
Za uvoz vsake kategorije izdelkov iz posamezne države je potrebno vložiti samostojen zahtevek iz prejšnjega odstavka.
 
(3)
Zahtevku za izdajo uvoznega dovoljenja je potrebno priložiti original izvoznega dovoljenja, ki so ga izdali pristojni organi v državi porekla zadevnih izdelkov. V primeru izdelkov iz prvega in drugega odstavka prejšnjega člena mora izvozno dovoljenje ustrezati vzorcu iz priloge 21 k tej uredbi, ki je njen sestavni del. V primeru izdelkov iz tretjega odstavka prejšnjega člena mora izvozno dovoljenje ustrezati vzorcu iz priloge 22 k tej uredbi, ki je njen sestavni del. V primeru izdelkov s poreklom iz Hongkonga, mora izvozno dovoljenje ustrezati vzorcu iz priloge 23 k tej uredbi, ki je njen sestavni del. V primeru izdelkov s poreklom iz Tajvana, Province Kitajske (v nadaljnjem besedilu: Tajvan) mora izvozno dovoljenje ustrezati vzorcu iz priloge 24 k tej uredbi, ki je njen sestavni del.
 
(4)
V primeru izdelkov s poreklom iz Bangladeša, Bosne in Hercegovine, Kambodže, Hrvaške, Hongkonga, Indije, Laoške ljudske demokratične republike (v nadaljnjem besedilu: Laos), Makaa, Malezije, Nepala, Filipinov, Ruske federacije (v nadaljnjem besedilu: Rusija), Republike Koreje (v nadaljnjem besedilu: Južna Koreja), Šrilanke, Tajvana, Tajske, Ukrajine in Vietnama ni potrebna predložitev originala izvoznega dovoljenja, temveč zadostuje navedba številke izvoznega dovoljenja.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window