Navigacija

Pravilnik o načinu in rokih zagotavljanja podatkov za vodenje centralne evidence finančnega premoženja države oziroma občine

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 129-5402/2004, stran 15439 DATUM OBJAVE: 3.12.2004

VELJAVNOST: od 4.12.2004 / UPORABA: od 4.12.2004

RS 129-5402/2004

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 16.6.2007 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 1.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 129/04, 53/07

Časovnica

Na današnji dan, 1.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 16.6.2007
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

5402. Pravilnik o načinu in rokih zagotavljanja podatkov za vodenje centralne evidence finančnega premoženja države oziroma občine

 
 
Na podlagi drugega odstavka 71. člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01, 30/02, 56/02 – ZJU in 110/02 – ZDT-B) izdaja minister za finance
 

P R A V I L N I K o načinu in rokih zagotavljanja podatkov za vodenje centralne evidence finančnega premoženja države oziroma občine

 

1. člen

 
S tem pravilnikom se ureja način in določajo roki posredovanja podatkov, potrebnih za vodenje centralne evidence finančnega premoženja države oziroma občine.
 

2. člen

 
Izrazi, uporabljeni v tem pravilniku, imajo naslednji pomen:
 
1.
"Pristojno ministrstvo" je neposredni proračunski uporabnik (ministrstvo, vladna služba in podobno), ki je pristojen za upravljanje s finančnim premoženjem države in ga izkazuje v svoji premoženjski bilanci na podlagi izvorne dokumentacije. V primeru kapitalske naložbe države v gospodarsko družbo je pristojnost določena s sklepom Vlade RS, št. 410-05/2004-1 z dne 18. 3. 2004. V drugih primerih kapitalskih naložb je pristojno tisto ministrstvo, ki je pristojno za področje glavne dejavnosti pravne osebe, v kateri ima država kapitalsko naložbo, razen če je s sklepom vlade določeno drugače.
 
2.
"Izvorna dokumentacija" je dokumentacija, ki jo je izdalo ministrstvo oziroma organ v njegovi sestavi, pogodba, ki jo je sklenilo ministrstvo oziroma organ v njegovi sestavi, ali druga originalna dokumentacija, s katero razpolaga ali jo je ministrstvo oziroma organ v njegovi sestavi prevzelo od drugega državnega organa (na prime ministrstva, ki je bilo ukinjeno), iz katere izhaja terjatev države do dolžnika, lastniška, ustanoviteljska ali druga pravica.
 

3. člen

 
(1)
Neposredni in posredni proračunski uporabniki ter druge pravne osebe, ki upravljajo s finančnim premoženjem države oziroma občine, so dolžni zagotavljati podatke za potrebe vodenja centralne evidence finančnega premoženja države oziroma občine.
 
(2)
Posredni proračunski uporabniki in druge pravne osebe, ki upravljajo s finančnim premoženjem države, in pravne osebe, v katerih ima država kapitalsko naložbo, so dolžni pristojnemu ministrstvu posredovati vse podatke, ki jih potrebuje za zagotavljanje podatkov za potrebe vodenja centralne evidence finančnega premoženja države. Pristojno ministrstvo je dolžno posredovati podatke za potrebe vodenja centralne evidence finančnega premoženja države Ministrstvu za finance (v nadaljnjem besedilu: MF).
 
(3)
Neposredni in posredni proračunski uporabniki ter druge pravne osebe, ki upravljajo s finančnim premoženjem občine, in pravne osebe, v katerih ima občina kapitalsko naložbo, so dolžni občinski upravi posredovati vse podatke, ki so potrebni za vodenje centralne evidence finančnega premoženja občine.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window