Navigacija

Pravilnik o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja bolezni in cepljenj živali v letu 2006

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 3-71/2006, stran 245 DATUM OBJAVE: 10.1.2006

VELJAVNOST: od 11.1.2006 / UPORABA: od 11.1.2006

RS 3-71/2006

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 11.1.2006 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 27.5.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 3/06

Časovnica

Na današnji dan, 27.5.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 11.1.2006
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

71. Pravilnik o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja bolezni in cepljenj živali v letu 2006

 
 
Na podlagi 1. točke 45. člena Zakona o veterinarstvu (Uradni list RS, št. 33/01, 110/02 – ZGO-1, 45/04 – ZdZPKG, 62/04 – odl. US in 93/05 – ZVMS) izdaja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
 

P R A V I L N I K
o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja bolezni in cepljenj živali v letu 2006

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

 
Ta pravilnik določa ukrepe, ki jih morajo v letu 2006 izvesti veterinarske organizacije, ki opravljajo javno veterinarsko službo na podlagi koncesije (v nadaljnjem besedilu: veterinarske organizacije), Nacionalni veterinarski inštitut (v nadaljnjem besedilu: NVI), lovske družine in lovišča s posebnim namenom ter imetniki živali zaradi zagotavljanja sistematičnega spremljanja stanja bolezni in cepljenja živali.
 

2. člen

 
(1)
Uradni veterinar območnega urada Veterinarske uprave Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: OU VURS) z odločbo po uradni dolžnosti določi veterinarski organizaciji rok za izvedbo posameznih del iz tega pravilnika.
 
(2)
Veterinarska organizacija mora pred vsakim začetkom izvajanja del iz tega pravilnika obvestiti uradnega veterinarja OU VURS.
 
(3)
Veterinarska organizacija mora uradnemu veterinarju OU VURS mesečno, do desetega dne v mesecu, predložiti pravilno izpolnjen obrazec MP-E (Mesečno poročilo o opravljenih delih), na katerem poroča o delih, opravljenih v skladu s tem pravilnikom. Obrazec je na voljo na spletni strani Veterinarske uprave Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: VURS) www.vurs.gov.si.
 
(4)
Skupaj z mesečnim poročilom iz prejšnjega odstavka mora veterinarska organizacija uradnemu veterinarju OU VURS predložiti predlog računa za povračilo stroškov za izvedbo odrejenih ukrepov, iz katerega mora biti razvidno, da so bile pristojbine odvedene v predpisanem roku.
 
(5)
Uradni veterinar OU VURS na podlagi poročila iz tretjega odstavka tega člena ugotovi, ali je bil posamezni ukrep iz tega pravilnika opravljen v skladu s predpisi in zahtevami iz tega pravilnika ter s podpisom računa potrdi, da je bilo delo opravljeno v skladu s predpisi. Uradni veterinar OU VURS mora račun potrditi do petnajstega dne v mesecu za pretekli mesec na sedežu veterinarske organizacije, ki je račun izdala.
 

3. člen

 
Uradni veterinar OU VURS mesečno, do dvajsetega dne v mesecu za pretekli mesec, obvešča glavni urad VURS o opravljenih delih v skladu s tem pravilnikom.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window