Navigacija
Portal TFL
 • PREDPIS
 • RAZVELJAVLJEN, a se še uporablja

Pravilnik o rednih pregledih klimatskih sistemov

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 26-987/2008, stran 2528 DATUM OBJAVE: 17.3.2008

VELJAVNOST: od 1.4.2008 do 21.3.2014 / UPORABA: od 1.4.2008

RS 26-987/2008

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 22.3.2014 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 5.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 26/08, 17/14

Časovnica

Na današnji dan, 5.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 22.3.2014
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

987. Pravilnik o rednih pregledih klimatskih sistemov

 
 
Na podlagi petega odstavka 68.č člena Energetskega zakona (Uradni list RS, št. 27/07 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za okolje in prostor
 

P R A V I L N I K
o rednih pregledih klimatskih sistemov

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

(vsebina)

 
Ta pravilnik v skladu z Direktivo 2002/91/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 16. decembra 2002 o energetski učinkovitosti stavb (UL L št. 1 z dne 4. 1. 2003, str. 65) določa vsebino, način izvedbe in roke rednih pregledov klimatskih sistemov z nazivno izhodno močjo nad 12 kW, ki so vgrajeni v stavbah.
 

2. člen

(namen in obseg rednega pregleda)

 
(1)
Namen rednega pregleda (v nadaljnjem besedilu: pregled) je priprava predlogov za povečanje energetske učinkovitosti klimatskega sistema ali njegovo zamenjavo in alternativne rešitve.
 
(2)
Pregled klimatskega sistema obsega: popis in pregled dokumentacije, vizualni in funkcionalni pregled klimatskega sistema in klimatiziranih prostorov, pripravo predlogov izboljšav in alternativnih rešitev ter izdelavo poročila o pregledu.
 

3. člen

(izrazi)

 
(1)
Izrazi, uporabljeni v tem pravilniku, imajo naslednji pomen:
 
1.
klimatski sistem je kombinacija elementov, ki zagotavljajo obdelavo zraka, pri kateri je temperatura zraka regulirana in se jo lahko zniža, lahko tudi v kombinaciji z regulacijo prezračevanja, vlažnosti in čistoče zraka; klimatski sistem po tem pravilniku vključuje tudi hladilni sistem, ki je kombinacija elementov, ki zagotavljajo odvod toplote iz stavbe;
 
2.
nazivna izhodna moč je največja toplotna moč, za katero proizvajalec navede in zagotavlja, da jo je mogoče dosegati ob podani učinkovitosti pri neprekinjenem delovanju;
 
3.
element klimatskega sistema je sestavni del klimatskega sistema, ki predstavlja funkcionalno samostojno enoto;
 
4.
dokumentacija o klimatskem sistemu (v nadaljnjem besedilu: dokumentacija) je projektna in tehnična dokumentacija klimatskega sistema, knjiga delovanja, servisiranja in vzdrževanja, poročilo o servisiranju in vzdrževanju klimatskega sistema, poročilo o izvedenih pregledih klimatskega sistema po tem pravilniku in predpisu, ki ureja prezračevanje in klimatizacijo stavb;
 
5.
zavezanec je lastnik stavbe ali dela stavbe, v kateri je vgrajen klimatski sistem;
 
6.
pričetek obratovanja klimatskega sistema: je datum izdelave projekta izvedenih del klimatskega sistema. Če projekt izvedenih del ne obstaja, se za pričetek obratovanja klimatskega sistema šteje datum izdelave projekta za izvedbo. Za klimatske sisteme, za katere ni obvezna izdelava projekta za izvedbo, se za začetek obratovanja šteje datum izdaje računa za nakup ali vgradnjo klimatskega sistema.
 
(2)
Izrazi s področja graditve objektov, ki niso opredeljeni s tem pravilnikom, imajo enak pomen, kakor ga določajo predpisi, ki urejajo graditev objektov.
 
(3)
Izrazi s področja energetike, ki niso opredeljeni s tem pravilnikom, imajo enak pomen, kakor ga določajo predpisi, ki urejajo energetiko.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window