Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-167/99 - Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o skupnih osnovah in kriterijih za notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest v or...

OPOMBA US RS
K obravnavani zadevi je bila s sklepom Ustavnega sodišča z dne 28. 9. 2000 pridružena zadeva št. U-I-2130/00 zaradi skupnega obravnavanja in odločanja.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-167/99
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US22050
GESLA
5.3.13.18 - Temeljne pravice - Državljanske in politične pravice - Procesna jamstva, pravica do obrambe in poštenega sojenja - Enakost orožij.
NAPADENI AKT
Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o skupnih osnovah in kriterijih za notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest v organih državne uprave (Uradni list RS, št. 56/98), 9. čl.
OBJAVA
Uradni list RS, št. 17/2003 in OdlUS XII, 5
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Računsko sodišče
VRSTA AKTA
podzakonski akt
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
ugotovitev - ni v neskladju z Ustavo/zakonom
IZREK
Člen 9 Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o skupnih osnovah in kriterijih za notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest v organih državne uprave (Uradni list RS, št. 56/98) ni v neskladju z Zakonom o razmerjih plač v javnih zavodih, državnih organih in v organih lokalnih skupnosti. Pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti 9. člena Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o skupnih osnovah in kriterijih za notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest v organih državne uprave se zavrne.
EVIDENČNI STAVEK
Ni v neskladju z Zakonom o razmerjih plač v javnih zavodih, državnih organih in v organih lokalnih skupnosti določba podzakonskega akta, ki ureja razporejanje določene skupine delavcev na delovna mesta, za katera ne izpolnjujejo pogoja zahtevane izobrazbe, ker s tem ne posega v ureditev količnikov za določitev osnovnih plač delovnih mest. oz. v ureditev določanja in izplačevanja plač. Ureditev tudi ni v neskladju z načelom enakosti, ker sloni na različnih položajih delavcev.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window