Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-135/96 - Ustavna pritožba I. F. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. II Cp 302/96 z dne 26.4.1996 v zvezi s sklepoma Okrožnega sodišča v ...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-135/96
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US17995
GESLA
Pravica do enakega varstva pravic. Pravica do sodnega varstva - sojenje v razumnem roku. Pravica do zdravstvenega varstva.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba I. F. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. II Cp 302/96 z dne 26.4.1996 v zvezi s sklepoma Okrožnega sodišča v Kranju št. P25/96-19 ter P 25/96-20, oba z dne 28.2.1996
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
nesprejem ustavne pritožbe
IZREK
Ustavna pritožba I. F. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani v zvezi s sklepoma Okrožnega sodišča v Kranju se ne sprejme.
EVIDENČNI STAVEK
Pritožnica ni izkazala, da bi jo sodišče v razmerju do nasprotne stranke obravnavalo neenakopravno, ali da bi v njenem primeru odločilo drugače kot sicer redno odloča v podobnih primerih, zato kršitev pravice do enakega varstva pravic po 22. členu Ustave ni podana. Sodišče je v skladu s 23. členom Ustave odločilo v razumnem roku. Zgolj okoliščina, da v okviru začasne odredbe v pravdnem postopku ni mogoče doseči učinka, ki ga je mogoče doseči v upravnem postopku, ne utemeljuje kršitve pravice do sodnega varstva po 23. členu Ustave. Pravici do zdravstvenega varstva po 51. členu Ustave in do socialne varnosti po 50. členu Ustave nista neomejeni; zagotovljeni sta pod pogoji, ki jih določa zakon. O kršitivi človekovih pravic ali temeljnih svoboščin na podlagi ustavne pritožbe pred izčrpanjem vseh pravnih sredstev praviloma ni mogoče odločati.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window