Navigacija

Pravilnik o pogojih in postopkih za izvajanje zakona o izvajanju rejniške dejavnosti

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 54-2702/2003, stran 6350 DATUM OBJAVE: 6.6.2003

RS 54-2702/2003

 
 

2702. Pravilnik o pogojih in postopkih za izvajanje zakona o izvajanju rejniške dejavnosti

 
 
Na podlagi 75. člena zakona o izvajanju rejniške dejavnosti (Uradni list RS, št. 110/02) izdaja minister za delo, družino in socialne zadeve
 

P R A V I L N I K o pogojih in postopkih za izvajanje zakona o izvajanju rejniške dejavnosti

 

1. člen

 
S tem pravilnikom se določajo kriteriji za sestavo komisij, imenovanje članov in način dela komisij, natančnejši postopek pridobitve dovoljenja za izvajanje rejniške dejavnosti, pogoji in postopek za znižanje normativa in zvišanje plačila dela, pogoji za zvišanje oskrbnine, delo individualne projektne skupine, vsebina in trajanje usposabljanja, natančnejši pogoji za podelitev priznanj ter predpisuje vsebino obrazcev vlog, ki so sestavni del tega pravilnika.
 
V pravilniku uporabljeni izrazi rejnik, rejenec, kandidat, sorodnik, socialni delavec in drugi izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in ženske.
 

2. člen

 
Center po uradni dolžnosti pridobi podatke o dejstvih, potrebnih za obravnavo vloge iz lastne evidence, kot tudi iz uradnih evidenc, ki jih vodijo upravni in drugi državni organi, organi lokalnih skupnosti ali drugi nosilci javnih pooblastil, razen če stranka to izrecno prepove.
 

I. KRITERIJI ZA SESTAVO KOMISIJ IN IMENOVANJE ČLANOV

 

3. člen

 
Posamezne komisije, predpisane z zakonom o izvajanju rejniške dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: zakon) in tem pravilnikom, se oblikujejo iz liste kandidatov za imenovanje komisij (v nadaljnjem besedilu: lista kandidatov).
 
Listo kandidatov sestavljajo vsi socialni delavci za področje rejništva iz vseh centrov za socialno delo v Republiki Sloveniji, razdeljeni v šest podskupin, šest rejnikov in šest strokovno usposobljenih oseb za delo z otroki.
 
Lista kandidatov se za socialne delavce centrov za socialno delo sproti spreminja v skladu s spreminjanjem razporeditve na delovno mesto na področju rejništva. Rejnike in strokovno usposobljene osebe za delo z otroki se na listo uvrsti za dobo štirih let. Rejniki in strokovno usposobljene osebe za delo z otroki so lahko na listi kandidatov najdalj osem let zaporedoma.
 

A) Komisija za izbor kandidatov za izvajanje rejniške dejavnosti

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window