Navigacija

Pravilnik o podrobnejši vsebini tehnične dokumentacije, ki jo izdelajo in vzdržujejo dobavitelji izdelkov iz plemenitih kovin pri samostojnem zagotavljanju skladnosti izdelkov s predpisi

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 113-4702/2000, stran 11635 DATUM OBJAVE: 8.12.2000

RS 113-4702/2000

 
 

4702. Pravilnik o podrobnejši vsebini tehnične dokumentacije, ki jo izdelajo in vzdržujejo dobavitelji izdelkov iz plemenitih kovin pri samostojnem zagotavljanju skladnosti izdelkov s predpisi

 
 
Na podlagi četrtega odstavka 17. člena zakona o izdelkih iz plemenitih kovin (Uradni list RS, št. 85/00) izdaja minister za znanost in tehnologijo
 

P R A V I L N I K o podrobnejši vsebini tehnične dokumentacije, ki jo izdelajo in vzdržujejo dobavitelji izdelkov iz plemenitih kovin pri samostojnem zagotavljanju skladnosti izdelkov s predpisi

 

1. člen

 
Ta pravilnik določa podrobnejšo vsebino tehnične dokumentacije, ki jo izdelajo in vzdržujejo dobavitelji izdelkov iz plemenitih kovin pri samostojnem zagotavljanju skladnosti izdelkov s predpisi.
 
Dobavitelj je dolžan sistem zagotavljanja skladnosti izdelkov s predpisi opisati in vzdrževati z vodenjem tehnične dokumentacije, ki vsebuje naslednja poglavja:
 
1.
Proizvodni proces,
 
2.
Vhodna in izhodna kontrola proizvodnega procesa – preskušanje izdelkov,
 
3.
Označevanje izdelkov,
 
4.
Korektivni in preventivni ukrepi,
 
5.
Vodenje dokumentacije in hranjenje zapisov,
 
6.
Poročila.
 

2. člen

 
V poglavju Proizvodni proces je dobavitelj dolžan navesti vse vrste zlitin in njihove čistine ter opise postopkov za pripravo zlitin, ki jih v svojem proizvodnem procesu izdeluje oziroma dobavlja pri drugih dobaviteljih. V proizvodnem procesu so za to tehnično dokumentacijo pomembni le tisti postopki v proizvodnji, ki vplivajo na čistino končnega izdelka.
 

3. člen

 
V poglavju Vhodna in izhodna kontrola proizvodnega procesa – preskušanje izdelkov je dobavitelj dolžan navesti vrsto vhodnih surovin, ki jih uporablja v svojem proizvodnem procesu za izdelavo posameznih zlitin in končnih izdelkov (npr. čiste plemenite kovine, zlitine določenih čistin, surovci, polizdelki, posamezni deli izdelkov itd.), ter dobavitelje, pri katerih dobavlja vhodne surovine. Dolžan je navesti tudi, ali omenjene vhodne surovine dobavlja pri dobaviteljih s certificiranim sistemom kakovosti ali pri dobaviteljih brez certificiranega sistema kakovosti.
 
Ustreznost kakovosti končnih izdelkov oziroma po potrebi vhodnih surovin se ugotavlja z ustreznimi standardnimi metodami vzorčenja ter analizo vzorcev s preliminarnimi preskusi in standardnimi kvantitativnimi kemijskimi metodami. Laboratorij, ki preskuša izdelke iz plemenitih kovin, mora delovati skladno s standardom, ki določa splošne kriterije za delovanje preskusnih laboratorijev.
 
Dobavitelj je dolžan navesti laboratorij, ki zanj preskuša izdelke iz plemenitih kovin.
 
Izdelke iz plemenitih kovin lahko preskušajo le laboratoriji, ki delujejo skladno z drugim odstavkom tega člena in katerih usposobljenost je preskusil in odobril Urad RS za standardizacijo in meroslovje.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window