Navigacija

Navodilo o pošiljanju podatkov o stanju in spremembah zadolžitve pravnih oseb javnega sektorja in občin

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 100-4167/2000, stran 10665 DATUM OBJAVE: 27.10.2000

RS 100-4167/2000

 
 

4167. Navodilo o pošiljanju podatkov o stanju in spremembah zadolžitve pravnih oseb javnega sektorja in občin

 
 
Na podlagi drugega odstavka 1. člena uredbe o pogojih in postopkih zadolževanja pravnih oseb iz 87. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 33/00) in drugega odstavka 10. člena pravilnika o postopkih zadolževanja občin (Uradni list RS, št. 30/00) izdaja minister za finance
 

N A V O D I L O o pošiljanju podatkov o stanju in spremembah zadolžitve pravnih oseb javnega sektorja in občin

 

1. člen

 
To navodilo določa katere podatke o stanju in spremembah svoje zadolženosti morajo Ministrstvu za finance pošiljati pravne osebe iz 87. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99) (v nadaljnjem besedilu: pravne osebe) in občine v Republiki Sloveniji.
 
Za zadolževanje pravne osebe ali občine se štejejo najetje posojil oziroma kreditov, izdaja vrednostnih papirjev in izdaja jamstev za obveznosti drugih oseb.
 

2. člen

 
Pravne osebe in občine morajo najkasneje do 31. januarja tekočega leta Ministrstvu za finance na obrazcu "STANJE", ki je priloga k temu navodilu, poslati podatke o stanju svoje zadolženosti in stanju obveznosti iz izdanih jamstev te pravne osebe ali občine, oboje na dan 31. 12. preteklega in predpreteklega koledarskega leta. Prvi tak izpolnjen obrazec morajo pravne osebe in občine Ministrstvu za finance poslati najkasneje do 31. 1. 2001 za stanje na dan 31. 12. 2000 in 31. 12. 1999.
 
Obrazec "STANJE" so dolžne izpolniti le tiste pravne osebe in občine, ki v svojih poslovnih listinah izkazujejo kakršnokoli zadolženost po stanju na dan 31. 12. preteklega ali predpreteklega koledarskega leta. Pravne osebe in občine, ki take zadolženosti ne izkazujejo, niso dolžne poslati obrazca "STANJE". Če v zgoraj določenem roku Ministrstvo za finance ne bo prejelo izpolnjenega obrazca "STANJE", bo štelo, da pravna oseba ali občina v preteklem oziroma predpreteklem letu ni zadolžena.
 

3. člen

 
Pravne osebe in občine morajo na obrazcu "OCENA", ki je priloga k temu navodilu, navesti podatke o nameravani zadolžitvi in nameravani izdaji jamstev za obveznosti drugih oseb v naslednjem koledarskem letu najkasneje do 15. oktobra tekočega koledarskega leta, za leto 2001 pa do 15. novembra 2000. Če finančni načrt ali podoben akt pravne osebe oziroma občine še ni bil sprejet, mora le-ta to na obrazcu izrecno navesti pod toč. A.10.
 
Če se finančni načrt ali drug ustrezen akt po izpolnitvi obrazca "OCENA" spremeni, mora pravna oseba oziroma občina najkasneje v petih delovnih dneh po spremembi Ministrstvu za finance poslati nov v celoti izpolnjen obrazec "OCENA".
 
Obrazec "OCENA" so dolžne poslati le tiste pravne osebe in občine, ki nameravajo v naslednjem koledarskem letu črpati ali odplačati posojilo, bodisi po že sklenjenih poslih, bodisi po bodočih zadolžitvah, ali izdati vrednostni papir. Če Ministrstvo za finance obrazca "OCENA" do 15. oktobra tekočega leta ne bo prejelo, bo štelo, da pravna oseba ali občina v naslednjem koledarskem letu ne namerava črpati posojila ali izdajati vrednostnih papirjev oziroma izdajati jamstev.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window