Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Vrhovnega sodišča

Sodba II Ips 929/2008 - povrnitev škode – odgovornost zdravstvene organizacije - skrbnost dobrega strokovnjaka – vmesna sodba – odločitev zdravnika za metodo zdravljenja -...

SODIŠČE
Vrhovno sodišče
ODDELEK
Civilni oddelek
DATUM ODLOČBE
31.5.2012
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Sodba II Ips 929/2008
INTERNA OZNAKA
VS0015322
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
povrnitev škode – odgovornost zdravstvene organizacije - skrbnost dobrega strokovnjaka – vmesna sodba – odločitev zdravnika za metodo zdravljenja - potrebnost operacije – zmožnosti zdravstvenega sistema v Republiki Sloveniji
PODROČJE VSRS
ODŠKODNINSKO PRAVO – MEDICINSKO PRAVO
IZREK
Reviziji se ugodi. Sodbi sodišča druge in prve stopnje se spremenita tako, da se ugotovi, da je zahtevek za plačilo 44.233,02 EUR odškodnine po podlagi utemeljen. Zaradi odločitve o znesku tožbenega zahtevka se zadeva vrne sodišču prve stopnje v nadaljnji postopek. Odločitev o revizijskih stroških se pridrži za končno odločbo.
JEDRO
Zdravnik naj bi se pri zdravljenju pacienta vedno gibal v okviru, ki ga določajo sodobna medicinska doktrina, strokovni standardi in normativi. Ugotovil naj bi možnosti, ki jih nudi sodobna medicinska doktrina, in izbral tisto, ki se najtesneje sklada s potrebami in z zdravstvenim stanjem konkretnega pacienta. Ko pred tem izključi druge možnosti (kot morda še primernejše), izbere najustreznejši način zdravljenja.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window