Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

sodba I U 2025/2010 - zaščitena kmetija - zavrženje zahteve - preveritev pogojev za zaščiteno kmetijo - določitev statusa

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
19.4.2011
OPRAVILNA ŠTEVILKA
sodba I U 2025/2010
INTERNA OZNAKA
UL0004351
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
zaščitena kmetija - zavrženje zahteve - preveritev pogojev za zaščiteno kmetijo - določitev statusa
PODROČJE VSRS
DEDNO PRAVO - KMETIJSKA ZEMLJIŠČA
IZREK
Tožbi se ugodi, odločba Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, št. 33008-163/2010/2-VN z dne 19. 11. 2010 se odpravi in se zadeva vrne drugostopnemu organu v nov postopek. Tožena stranka je dolžna povrniti tožeči stranki stroške postopka v višini 350,00 EUR v 15 dneh od vročitve sodbe toženi stranki, v primeru zamude z zakonskimi zamudnimi obrestmi. Zahteva stranke z interesom za povrnitev stroškov postopka se zavrne.
JEDRO
O izpolnjevanju pogojev za zaščiteno kmetijo se lahko odloča tudi, če je o tem statusu že pravnomočno odločeno (preveritev pogojev za zaščiteno kmetijo). Vendar je zahteva za preveritev pogojev podvržena najprej preverbi formalnih pogojev. Vlagatelj mora izkazati, da je v času od pravnomočne odločitve o statusu zaščitene kmetije, v pogledu predmeta odločanja, sprememba v dejanskem ali pravnem pogledu. Če je torej zahteva za preveritev v dejanskem in pravnem stanju identična s pravnomočno odločitvijo, organ zahtevo zavrže na podlagi 4. točke 1. odstavka 129. člena ZUP. Kolikor zahteva test prestane, jo je dolžan vsebinsko obravnavati.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window