Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Vrhovnega sodišča

Sodba I Ips 173/2004 - bistvena kršitev določb kazenskega postopka - identiteta med obtožbo in sodbo - izvajanje dokazov - zavrnitev dokaznega predloga - kršitev pravice ...

SODIŠČE
Vrhovno sodišče
ODDELEK
Kazenski oddelek
DATUM ODLOČBE
29.11.2005
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Sodba I Ips 173/2004
INTERNA OZNAKA
VS22941
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
bistvena kršitev določb kazenskega postopka - identiteta med obtožbo in sodbo - izvajanje dokazov - zavrnitev dokaznega predloga - kršitev pravice do obrambe
PODROČJE VSRS
KAZENSKO PROCESNO PRAVO
IZREK
Zahteva zagovornice obsojenega S.D. za varstvo zakonitosti se zavrne. Obsojeni S.D. se oprosti plačila povprečnine v tem postopku.
JEDRO
S tem ko je sodišče prve stopnje v svoji sodbi pojasnilo, da je ugotovilo pomoto v označbi letnice v izreku obtožnice (v eni navedbi letnice se omenja leto 1988, v ostalih treh navedbah pa leto 1998) in je v izreku sodbe navedlo pravilno letnico, ni ravnalo v nasprotju z določbami 354. člena ZKP in tako tudi ni zagrešilo kršitve po 9. točki 1. odstavka 371. člena ZKP. Sodišče bi kršilo obsojenčevo pravico do obrambe, če bi zavrnilo predlog obrambe za sprejem materialnopravno relevantnega dokaza, katerega relevantnost in možnost izvedbe sta izkazani z zadostno stopnjo verjetnosti, ne pa tudi v primeru, ker postavljeni zagovornik ni predlagal dokazov, ki so bili "izjemno pomembni za odločanje".

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window