Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

sodba U 2371/2007 - dovolitev vpogleda v osebne podatke v razumnem roku

ODDELEK
Varstvo ustavnih pravic
DATUM ODLOČBE
16.7.2008
OPRAVILNA ŠTEVILKA
sodba U 2371/2007
INTERNA OZNAKA
UL0002616
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
dovolitev vpogleda v osebne podatke v razumnem roku
PODROČJE VSRS
ČLOVEKOVE PRAVICE - PRAVO SVETA EVROPE - VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
IZREK
1. Tožba se v delu, v katerem tožnica zahteva odpravo izpodbijane odločbe tožene stranke št. ... z dne 25. 9. 2007 in vpogled ter prepis ali kopiranje tistega dela vpisnika, ki se nanaša na zadevo št. ... oziroma ..., zavrže. 2. V preostalem delu, ki se nanaša na ugotovitev kršitve pravice iz 8.b. člena Konvencije o varstvu posameznikov glede na avtomatsko obdelavo osebnih podatkov, se tožba zavrne. 3. Tožeča stranka je dolžna plačati sodne takse v višini 206,42 EUR na račun sodnih taks št. ..., sklic na št. ....
JEDRO
Za sodno varstvo pravice iz 8.b. člena Konvencije ni pomembno, da v zadevi ni bistveno, kdaj je bila prosilki izdana odločba o dovolitvi izpisa, ampak je bistveno, kdaj ji je bil dovoljen izpis, saj Konvencija uporablja pojem "potrdilo". Zato ne samo dovolitev vpogleda v spis z dne 22. 5. 2007, ampak tudi odločitev tožene stranke z dne 25. 9. 2007, in odločitev Informacijskega pooblaščenca z dne 5. 12. 2007, ki je bila posledica odločitve tožene stranke, izkazujejo, da v konkretnem primeru ni šlo za nerazumen čas in za ravnanje z večjimi zamudami (8.b. člena Konvencije). Zato sodišču v tej presoji niti ni bilo potrebno uporabiti kriterijev za presojo (ne)sorazmernosti prekoračitve razumnega roka, ki bi jih sodišče po analogiji uporabilo ob upoštevanju kriterijev Evropskega sodišča za človekove pravice v zadevah sojenja v razumnem roku.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window