Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDS sklep Pdp 2148/2001 - začasna odredba

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
18.12.2001
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDS sklep Pdp 2148/2001
INTERNA OZNAKA (*)
VDS01748
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
začasna odredba
PODROČJE VSRS
DELOVNO PRAVO
IZREK
Pritožbi se ugodi, izpodbijani sklep se spremeni tako, da se predlagana začasna odredba, ki se glasi: "1. Toženi stranki se do pravnomočnega končanja tega postopka prepove odtujiti, obremeniti ali kakorkoli drugače razpolagati s 1.248.250 delnicami PID ..., oznaka na borzi ... in s 436.150 delnic PID ... 1, oznaka na borzi ..., ki so v lasti tožene stranke in so vpisane v delniški knjigi PID ... d.d. in PID ...1 d.d., ki jo vodi Klirinško depotna družba d.d., Trg republike 3, Ljubljana. 2. Prepoved se vpiše v delniško knjigo Ljubljanske borze d.d., ki jo vodi Klirinško depotna družba d.d., Ljubljana. 3. Tožena stranka je dolžna povrniti tožeči stranki stroške postopka z zakonitimi zamudnimi obrestmi od dneva izdaje odločbe sodišča prve stopnje dalje od plačila, v roku 8 dni pod izvršbo", z a v r n e. Tožeča stranka je dolžna toženi stranki povrniti pritožbene stroške v znesku 31.450,00 SIT z zakonitimi zamudnimi obrestmi od 18.12.2001 do plačila, v 8-ih dneh pod izvršbo.
JEDRO
Pri izdaji začasne odredbe, ki se nanaša na prepoved razpolaganja z delnicami, mora sodišče najprej ugotoviti vrednost delnic, ter presoditi o sorazmernosti med vrednostjo delnic in višino vtoževane terjatve. V obravnavanem primeru vrednost delnic kar za 20-krat presega vrednost tožbenega zahtevka. Le dejstvo, da nekdo dve leti ni razpolagal z delnicami, še ne zadostuje za zaključek, da mu prepoved razpolage s temi delnicami ne more povzročiti škode.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window