Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSL Sklep II Cp 1764/2019 - povrnitev potnih stroškov izvedencu - stroški prihoda na sodišče - ogled - stroški fotokopiranja

SODIŠČE
Višje sodišče v Ljubljani
ODDELEK (*)
Civilni oddelek
DATUM ODLOČBE (*)
4.10.2019
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSL Sklep II Cp 1764/2019
INTERNA OZNAKA (*)
VSL00027820
SENAT, SODNIK
mag. Gordana Ristin
INSTITUT VSRS
povrnitev potnih stroškov izvedencu - stroški prihoda na sodišče - ogled - stroški fotokopiranja
PODROČJE VSRS
CIVILNO PROCESNO PRAVO
IZREK
1. Pritožbi izvedenca se delno ugodi in se sklep sodišča prve stopnje o odmeri izvedenine za osnovno izvedeniško delo delno ugodi in se sklep spremeni tako, da se prvi izpodbijani sklep glasi: I. Izvedencu T. Š. se za izdelavo izvedeniškega mnenja prizna nagrada in stroški v skupnem znesku 548,67 EUR. II. Priznani nagradi se prišteje še 8,85 % prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v višini 46,63 EUR. III. Priznani nagradi se prišteje še 0,53 prispevek za zdravstvo v višini 2,90 EUR. IV. Izvedenec ni zavezanec za DDV. V. Plačilo skupnega zneska pod I., II. in III. izvrši finančno računovodska služba sodišča iz prejetega predujma tožeče stranke na račun sodnega izvedenca št.: SI... pri Banki A, d.d. VI. V ostalem delu se pritožba proti sklepu o odmeri izvedenine za osnovno izvedeniško delo zavrne in se v izpodbijanem, a nespremenjenem delu potrdi sklep sodišča prve stopnje. 2. Pritožbi zoper izpodbijani sklep, ki se nanaša na odmero izvedenine za dopolnilno izvedeniško mnenje, se ugodi in se izpodbijani sklep spremeni tako, da se zneski pod I. izreka spremenijo in se znesek 157,23 EUR nadomesti s pravilnim zneskom 167,23 EUR bruto. V II. izreka se znesek 13,91 EUR nadomesti s pravilnim zneskom 14,21 EUR. Pod III. izreka se znesek 0,83 EUR nadomesti s pravilnim zneskom 0,88 EUR. Pod V. izreka se skupni znesek 171,97 EUR nadomesti s seštevkom zneskov I., II. in III. izreka.
JEDRO
Ker je bilo izvedencu naloženo, naj prevzame spis in ga nato vrne, je upravičen do povrnitve strošov za vožnjo za prihod na sodišče.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window