Navigacija

Poslovnik o delu Nadzornega odbora Občine Šmarješke Toplice

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 17-786/2018, stran 2789 DATUM OBJAVE: 16.3.2018

VELJAVNOST: od 31.3.2018 / UPORABA: od 31.3.2018

RS 17-786/2018

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 31.3.2018 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 20.9.2019: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 17/18

Časovnica

Na današnji dan, 20.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 31.3.2018
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

786. Poslovnik o delu Nadzornega odbora Občine Šmarješke Toplice

 
 
Na podlagi 32. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO in 76/16 – odl. US s spremembami) ter 50. člena Statuta Občine Šmarješke Toplice (Uradni list RS, št. 21/07, 33/10 s spremembami) je Nadzorni odbor Občine Šmarješke Toplice na 12. dopisni seji dne 14. 2. 2018 sprejel
 

P O S L O V N I K  
o delu Nadzornega odbora Občine Šmarješke Toplice

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

 
S tem poslovnikom je določena organizacija in način dela Nadzornega odbora Občine Šmarješke Toplice (v nadaljevanju: nadzorni odbor). Določene so pravice in dolžnosti predsednika ter članov nadzornega odbora, postopek nadzora, način odločanja ter evidentiranje dela nadzornega odbora.
 

2. člen

 
Nadzorni odbor opravlja svoje naloge, določene z veljavno zakonodajo, s Statutom Občine Šmarješke Toplice ter poslovnikom nadzornega odbora. Svoje delo opravlja strokovno, vestno, in nepristransko ter pri tem uporablja slovenske računovodske standarde.
 

3. člen

 
Nadzorni odbor kot organ občine, deluje v okviru svojih pristojnosti samostojno. Delo nadzornega odbora je javno, razen v primerih, ko to določajo veljavni predpisi.
 
Sklepi in dokončna poročila s priporočili in predlogi so informacije javnega značaja, razen ko vsebujejo podatke, katere veljavni predpisi opredeljujejo kot državne, uradne, poslovne ali druge tajnosti nadzorovanih oseb oziroma organov.
 
Osnutki poročil niso informacije javnega značaja.
 
Nadzorni odbor lahko z večino glasov prisotnih članov odloči, da se javnost dela omeji ali izključi, če to zahtevajo razlogi varovanja osebnih podatkov, dokumentov in gradiv, ki vsebujejo podatke, ki so v skladu z veljavnimi predpisi zaupne narave oziroma državna, vojaška ali uradna tajnost.
 
Nadzorni odbor obvešča javnost o svojem delu tako, da svoja dokončna poročila s priporočili in predlogi ukrepov objavlja na spletni strani Občine Šmarješke Toplice ali na drug ustrezen način, dostopen javnosti, če le-te ne predstavljajo informacij zaupne narave. Javnost svojega dela zagotavlja tudi s predložitvijo dokončnih poročil s priporočili in predlogi občinskemu svetu.
 
Nadzorni odbor je pri svojem delu dolžan varovati osebne podatke ter državne, uradne in poslovne skrivnosti, ki so tako opredeljene z zakonom, drugim predpisom ali z akti občinskega sveta in organizacij uporabnikov proračunskih sredstev in spoštovati dostojanstvo, dobro ime in integriteto fizičnih in pravnih oseb.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window