Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Revija Javna uprava

Interakcije in korelacije med kakovostjo delovanja upravnih enot in ministrstev v Republiki Sloveniji

O AVTORJU
Dr. Gordana Žurga, docentka, vodja Odbora za kakovost na Ministrstvu za javno upravo
AVTOR
Dr. Gordana Žurga
TIP DOKUMENTA
Znanstveno-strokovni članki
IZDAJATELJ
Inštitut za javno upravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani
KLJUČNE BESEDE
KEYWORDS
PUBLIKACIJA
Revija Javna uprava
POVZETEK
Upravne enote so v Sloveniji tisti segment državne uprave, ki z vidika kakovo- sti delovanja dosega najboljše rezultate. Vendar pa za učinkovito in kakovostno delovanje državne uprave to ni dovolj. Upravne enote pri svojem delovanju niso samostojne – z ministrstvi (in drugimi organi) vstopajo v številne interak- cije in korelacije, zato je z vidika državne uprave kot celote nujno kakovostno in učinkovito delovanje sistema kot celote. V prispevku so predstavljeni vidiki interakcij in korelacij delovanja med upravnimi enotami in ministrstvi, dejavnosti na področju kakovosti ter percep- cija kakovosti v upravnih enotah in ministrstvih z vidika odjemalcev. Posebna pozornost je namenjena optimizaciji delovanja in interakcij med ministrstvi in upravnimi enotami, kot tudi merjenju in zagotavljanju uspešnosti in učinkovi- tosti sistema kot celote.
SUMMARY
Administrative units of the Republic of Slovenia represent the most advan- ced segment of state administration in respect to quality of its functioning. However, for efficient and quality functioning of the state administration as a whole this can not be enough. Administrative units are not self-dependent but are involved in several interactions and correlations with the ministries (and other organs) therefore quality and efficient functioning of the whole system is required. In the paper different aspects of interactions and correlations between mi- nistries and administrative units are highlighted, attention is given to activities in the area of quality as well to the perception of quality of ministries and ad- ministrative units. Additional attention is given to optimisation of functioning and interactions between ministries and administrative units, to measuring and assuring efficiency and effectivenss of the system as a whole.
TITLE

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window