Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 382/2006 - Zlom desne stegnenice, pretres možganov in postkomocijski sindrom blage stopnje.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 382/2006
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001598
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Med 4 mesečnim zdravljenjem je trpel naslednje nevšečnosti: prestal je operacijski poseg, prejemal je injekcije in tablete proti bolečinam, antibiotike, infuzije tekočin, opravil je rentgensko slikanje glave in večkrat desne stegnenice, opravljal vaje za razgibavanje sklepov in krepitev mišic spodnje okončine, pri hoji je uporabljal oprijemalne palice, nosil je štiritočkovno opornico ter opravljal kontrolne preglede pri kirurgu in izbranem zdravniku. Iz šole je izostal 2 meseca.
OPOMBA
II Ips 382/2006. Revizija tožeče stranke je bila zavržena.
OŠKODOVANEC
Moški, star 19 let, študent, poškodovan v prometni nesreči.
POŠKODBA
Zlom desne stegnenice, pretres možganov in postkomocijski sindrom blage stopnje.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
200.000,00 SIT Operativni poseg zaradi zloma stegnenice je pustil 30 cm dolgo in 2 cm široko brazgotino na srednji in spodnji strani zunanje stani desnega stegna, ki je nekoliko temnejša od kože v okolici, dobro vidna in vzbudi pozornost. Vidna je predvsem v poletnih mesecih, ko je razgaljena. 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov - poškodbe okolčja in stegnenice
STRAH
300.000,00 SIT V trenutku prometne nesreče je utrpel hud in hipen primarni strah, ki pa ga zaradi izgube zavesti pozneje ni mogel več trpeti. Trpel je še hud sekundarni strah 2 dni, zmerni sekundarni strah 3 tedne in lažji sekundarni strah v obliki zaskrbljenost 3 mesece.
TELESNE BOLEČINE
1.800.000,00 SIT Zelo hude telesne bolečine je trpel 3 dni, hude telesne bolečine 8 dni, trajne srednje hude telesne bolečine z občasnimi hudimi 8 dni, trajne srednje hude 5 dni, občasne hude ali srednje hude 4 tedne in občasne lahke do srednje hude bolečine 10 tednov.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
2.000.000,00 SIT Zaradi posledic nezgode trpi postkomocijski sindrom, ki se kaže v pogostih glavobolih, moteni koncentraciji, večji vzkipljivosti, poslabšanem spominu, zmanjšanih kognitivnih funkcijah, motenem učenju nove snovi, kar se vse odraža pri njegovem učnem uspehu. V posledici zloma stegnenice ima težave tudi v funkcionalnem smislu, saj ni zmožen dolge hoje, hoje navkreber, hoje s težjimi bremeni ter dela na kmetiji. Opustiti je moral tudi športne aktivnosti (igranje nogometa, glede katerega je bil pri Nogometni zvezi Slovenije registriran kot igralec, in igranje košarke).

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window