AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

UPRS Sodba IV U 170/2020-11 - sofinanciranje iz javnih sredstev - COVID-19 - pravočasnost vloge - nepravočasna vloga - prepozna vloga - zavrženje vloge - lex specialis - tek rok...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
30.11.2021
OPRAVILNA ŠTEVILKA
UPRS Sodba IV U 170/2020-11
INTERNA OZNAKA
UP00058132
SENAT, SODNIK
Melita Ambrož (preds.), Cvetka Horvat (poroč.), mag. Vita Hribar
INSTITUT VSRS
sofinanciranje iz javnih sredstev - COVID-19 - pravočasnost vloge - nepravočasna vloga - prepozna vloga - zavrženje vloge - lex specialis - tek rokov - neobrazložena odločba
PODROČJE VSRS
UPRAVNI POSTOPEK - ZAPOSLOVANJE
IZREK
I. Tožbi se ugodi, sklep Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje številka 11065-46159/2020-2 z dne 20. 5. 2020 se odpravi in se zadeva vrne istemu organu v ponovni postopek.

II. Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti stroške tega postopka v znesku 347,70 EUR v roku 15 dni od vročitve te sodbe, od poteka tega roka dalje do plačila z zakonskimi zamudnimi obrestmi.
JEDRO
V zvezi s presojo pravočasnosti vloge, ki je procesna predpostavka po 3. točki prvega odstavka 129. člena ZUP, sodišče pritrjuje tožeči stranki, da je v času vložitve obravnavane vloge tožeče stranke veljal tudi ZZUSUDJZ. Rok za uveljavitev pravice do povračila izplačanih nadomestil plače po ZIUZEOP je materialni rok, zato zanj veljajo pravila o teku rokov iz 6. člena ZZUSUDJZ, s katerim je bila v začetku epidemije nalezljive bolezni kot začasni ukrep za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, v katerih se ZUP uporablja smiselno, vzpostavljena prekinitev vseh procesnih in materialnih rokov, razen v nujnih zadevah in podaljšan iztek materialnih rokov.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window