AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

Odločbe Vrhovnega sodišča

VSRS Sklep I Up 52/2020 - ukrep gradbenega inšpektorja - inšpekcijski ukrep ustavitve gradnje in odstranitve objekta - odložitvena začasna odredba - izkazana težko popravlji...

SODIŠČE
Vrhovno sodišče
ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
22.4.2020
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSRS Sklep I Up 52/2020
INTERNA OZNAKA
VS00032872
SENAT, SODNIK
Peter Golob (preds.), Borivoj Rozman (poroč.), mag. Tatjana Steinman
INSTITUT VSRS
ukrep gradbenega inšpektorja - inšpekcijski ukrep ustavitve gradnje in odstranitve objekta - odložitvena začasna odredba - izkazana težko popravljiva škoda - enostavni objekti - odstranitev objektov - ireverzibilna škoda - poseg v lastninsko pravico - zadržanje izvršitve odločbe - delna ugoditev pritožbi
PODROČJE VSRS
GRADBENIŠTVO - UPRAVNI SPOR - USTAVNO PRAVO
IZREK
I. Pritožbi se delno ugodi in se sklep Upravnega sodišča Republike Slovenije I U 276/2020 z dne 5. 3. 2020 v prvi točki izreka spremeni tako, da se zahtevi za izdajo začasne odredbe delno ugodi in se izda začasna odredba, s katero se do pravnomočne določitve v zadevi zadrži izvršitev 2. točke izreka odločbe Inšpektorata RS za okolje in prostor, Območne enote Koper, št. 06122-4013/2018 z dne 26. 4. 2019 in izvršitev 2. točke izreka odločbe Inšpektorata RS za okolje in prostor, Območne enote Koper, št. 06122-4014/2018 z dne 26. 4. 2019, to je v delih, ki nalagata odstranitev tam navedenih objektov, v preostalem delu pa se zahteva za izdajo začasne odredbe zavrne.

II. Odločitev o stroških postopka se pridrži za končno odločbo.
JEDRO
Pritožnik je verjetno izkazal težko popravljivo škodo, ki je v tem, da v primeru izvršitve ukrepa pred odločitvijo o tožbi, ob morebitnem uspehu s tožbo, zaradi spremenjene normativne ureditve, ne bo mogel ponovno zgraditi dimenzijsko enakih objektov.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window