Navigacija

Zakon o spremembah Zakona o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ-B)

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 79-3782/2017, stran 12130 DATUM OBJAVE: 28.12.2017

VELJAVNOST: od 12.1.2018 / UPORABA: od 12.1.2018

RS 79-3782/2017

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 12.1.2018 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 29.5.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 79/17

Časovnica

Na današnji dan, 29.5.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 12.1.2018
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3782. Zakon o spremembah Zakona o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ-B)

 
 
Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
 

U K A Z
o razglasitvi Zakona o spremembah Zakona o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ-B)

 
Razglašam Zakon o spremembah Zakona o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ-B), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 19. decembra 2017.
 
Št. 003-02-11/2017-19
 
Ljubljana, dne 27. decembra 2017
 
Borut Pahor l.r. Predsednik Republike Slovenije
 

Z A K O N 
O SPREMEMBAH ZAKONA O DODATNI KONCESIJSKI DAJATVI OD PREJEMKOV, IZPLAČANIH ZA OBČASNA IN ZAČASNA DELA ŠTUDENTOV IN DIJAKOV (ZDKDPŠ-B)

 

1. člen

 
V Zakonu o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (Uradni list RS, št. 24/07 – uradno prečiščeno besedilo) se 3. člen spremeni tako, da se glasi:
 

»3. člen

 
Organizacije, ki opravljajo dejavnost posredovanja začasnih in občasnih del za študente, zbrana sredstva iz prejšnjega člena nakazujejo v proračunski sklad v pristojnosti ministrstva, pristojnega za izobraževanje, za odplačilo posojil, najetih za sofinanciranje ali financiranje gradnje, nakupa, razširitve, prenove, vzdrževanja in posodobitve prostorskih pogojev in opremljenosti javnih visokošolskih zavodov in za odplačilo posojil, najetih za sofinanciranje ali financiranje gradnje, nakupa, razširitve, rekonstrukcije, prenove, vzdrževanja in opremljanja študentskih in dijaških bivalnih zmogljivosti v Republiki Sloveniji, v javnih zavodih, ki jih je ustanovila Republika Slovenija ali javni visokošolski zavod.
 
Sredstva iz prejšnjega odstavka se lahko porabijo tudi za sofinanciranje ali financiranje gradnje, nakupa, razširitve, rekonstrukcije, prenove, vzdrževanja in posodobitve prostorskih pogojev in opremljenosti javnih visokošolskih zavodov ter za sofinanciranje ali financiranje gradnje, nakupa, razširitve, rekonstrukcije, prenove, vzdrževanja in opremljanja študentskih in dijaških bivalnih zmogljivosti v Republiki Sloveniji, v javnih zavodih, ki jih je ustanovila Republika Slovenija ali javni visokošolski zavod.
 
Proračunski sklad je ustanovljen do zaključka odplačevanja posojil. Proračunski sklad se ukine, ko so porabljena vsa sredstva, zbrana do zaključka odplačila posojil. Nadzor nad obračunavanjem in plačevanjem dodatne koncesijske dajatve opravlja Finančna uprava Republike Slovenije.«.
 

2. člen

 
Drugi odstavek 4. člena se spremeni tako, da se glasi:
 
»Sredstva iz dodatne koncesijske dajatve, zbrana od 1. januarja 2010 dalje, se najprej namenijo za odplačilo posojil v skladu s prvim odstavkom 3. člena tega zakona. Preostanek sredstev iz dodatne koncesijske dajatve pa se lahko nameni neposrednemu sofinanciranju ali financiranju v skladu z drugim odstavkom 3. člena tega zakona.«.
 

KONČNA DOLOČBA

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window