AI Icon
  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

Odločitve Ustavnega sodišča

Up-329/97 - Ustavna pritožba TOZ P., p.o., M. S., zoper sodbo Vrhovnega sodišča št. U 1756/95 z dne 2. oktobra 1997 v zvezi z odločbo Ministrstva z...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-329/97
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US19121
GESLA
Načelo enakosti pred zakonom. Denacionalizacija, zadruge, družbe v mešani lastnini.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba TOZ P., p.o., M. S., zoper sodbo Vrhovnega sodišča št. U 1756/95 z dne 2. oktobra 1997 v zvezi z odločbo Ministrstva za okolje in prostor št. 36301/009/95 z dne 20. oktobra 1995 in Občine Murska Sobota , Sekretariata za varstvo okolja in urejanje prostora, št. 363-17/92-4 z dne 3. decembra 1993
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
nesprejem ustavne pritožbe
IZREK
Ustavna pritožba TOZ P., p.o., M. S., zoper sodbo Vrhovnega sodišča v zvezi z odločbo Ministrstva za okolje in prostor in Občine Murska Sobota, Sekretariata za varstvo okolja in urejanje prostora se ne sprejme v obravnavo.
EVIDENČNI STAVEK
Zakonodajalec je v četrtem odstavku 16. člena Zakona o denacionalizaciji uredil položaj tistih podjetij v postopku denacionalizacije, ki so z vlaganji tujega oziroma zasebnega kapitala po Zakonu o podjetjih bila v mešani lastnini, pravni položaj zadrug v postopkih denacionalizacije pa je zakonodajalec uredil v 74. členu Zakona o zadrugah kot posebnim predpisom. Narava zadrug in družb v mešani lastnini je bistveno različna in je pogojevala različno ureditev njunega položaja v postopkih denacionalizacije. Sodišče z izpodbijano sodbo ni kršilo določbe 14. člena Ustave, zato senat Ustavnega sodišča ustavne pritožbe v obravnavo ni sprejel.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window