Navigacija

Pravilnik o radijski in terminalski opremi

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 77-4041/2001, stran 7967 DATUM OBJAVE: 4.10.2001

RS 77-4041/2001

 
 

4041. Pravilnik o radijski in terminalski opremi

 
 
Na podlagi 90. člena zakona o telekomunikacijah (Uradni list RS, št. 30/01) izdaja minister za informacijsko družbo
 

P R A V I L N I K
o radijski in terminalski opremi

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

(vsebina pravilnika)

 
Ta pravilnik določa metode in postopke za ocenjevanje skladnosti radijske in terminalske opreme s predpisanimi zahtevami in označevanje opreme, vsebino in obliko listin ter oznak skladnosti in postopek za njihovo izdajo, pogoje za organe in organizacije, ki sodelujejo pri ocenjevanju skladnosti, ter način zagotavljanja informacij o predvideni uporabi te opreme.
 
Priloge so sestavni del tega pravilnika in so objavljene hkrati z njim.
 

2. člen

(pojmi)

 
V tem pravilniku uporabljeni pojmi imajo naslednji pomen:
 
1.
Agencija za telekomunikacije in radiodifuzijo Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: agencija) je neodvisna organizacija, ustanovljena na podlagi zakona o telekomunikacijah (v nadaljnjem besedilu: zakon) z namenom, da primarno v interesu uporabnikov zagotavlja pregledno in nepristransko delovanje trga.
 
2.
Dobavitelj je proizvajalec, njegov pooblaščeni zastopnik s sedežem v Republiki Sloveniji, ki daje radijsko in terminalsko opremo v promet ali omogoči njeno uporabo oziroma oseba, ki je odgovorna za njeno trženje.
 
3.
Dati v promet pomeni prvič odplačno ali brezplačno dobaviti proizvod v Republiki Sloveniji.
 
4.
Harmonizirani standardi so standardi, ki jih objavi minister, pristojen za telekomunikacije, v soglasju z ministrom, pristojnim za trg, in katerih uporaba ustvari domnevo o skladnosti radijske in terminalske opreme z zahtevami iz predpisov.
 
5.
Organ za ugotavljanje skladnosti radijske in terminalske opreme je vsak organ ali organizacija, ki sodeluje pri ocenjevanju skladnosti in izpolnjuje zahteve iz tega pravilnika ter je priznan kot pristojen.
 
6.
Razred opreme je razred, ki označuje določene tipe opreme, ki jih ta pravilnik obravnava kot podobne, in tiste vmesnike, ki jim je oprema namenjena. Oprema lahko spada v različne razrede.
 
7.
Tehnična mapa je dokumentacija, ki mora poleg opisa radijske in terminalske opreme zaradi celovitega zagotavljanja kakovosti vsebovati še ostale tehnične informacije in razlago, kako so izpolnjene ustrezne predpisane zahteve po tem pravilniku. Ostali pojmi uporabljeni v tem pravilniku, imajo enak pomen, kot je določen v zakonu.
 

3. člen

(zahteve za radijsko in terminalsko opremo)

 
Radijska in terminalska oprema mora poleg bistvenih zahtev, navedenih v 88. členu zakona, izpolnjevati še zahteve iz tega pravilnika in zahteve, ki jih dodatno določi Evropska komisija.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window