Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Vrhovnega sodišča

Sklep X Ips 474/2010 - ukrep inšpektorja za kulturo in medije - izročitev arhivskega gradiva – dovoljenost revizije – pomembno pravno vprašanje – varstvo dokumentarnega i...

SODIŠČE
Vrhovno sodišče
ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
20.4.2011
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Sklep X Ips 474/2010
INTERNA OZNAKA
VS1013197
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
ukrep inšpektorja za kulturo in medije - izročitev arhivskega gradiva – dovoljenost revizije – pomembno pravno vprašanje – varstvo dokumentarnega in arhivskega gradiva – zdravstvena dokumentacija – razkritje osebnih podatkov - pravica do zasebnosti, do osebnega dostojanstva, do varstva osebnih podatkov – predmet upravnega spora - pravno vprašanje pomembno za rešitev spora - začasna odredba – pravni interes
PODROČJE VSRS
INŠPEKCIJSKO NADZORSTVO – VARSTVO OSEBNIH PODATKOV – ZDRAVSTVENO VARSTVO – UPRAVNI SPOR
IZREK
I. Revizija se zavrže.

II. Zahteva za izdajo začasne odredbe se zavrže.

III. Tožeča stranka sama trpi svoje stroške revizijskega postopka.
JEDRO
Glede prvega pravnega vprašanja (ali bi bilo treba v obravnavanem primeru, ko je sklenjen med strankama sporazum, uporabiti določbo prvega odstavka 40. člena ZVDAGA ali pa določbo tretjega odstavka 40. člena tega zakona), za katerega revidentka meni, da je pomembno, Vrhovno sodišče meni, da to vprašanje ni pomembno za odločitev v tej zadevi, saj revidentka ni izkazala, da bi bil tak sporazum sploh sklenjen (sodišču ga ni predložila in tudi sicer ni izkazala njegovega obstoja), tožena stranka pa zatrjuje, da tak sporazum ni bil sklenjen.

Pravno vprašanje, ali je v obravnavanem primeru uporaba določb ZVDAGA glede zdravstvene dokumentacije v nasprotju z določbami ZVOP-1 ter omogoča nepooblaščene in nezakonite posege v ustavno varovano pravico do osebnega dostojanstva iz 34. člena Ustave RS, pravico do zasebnosti iz 35. člena Ustave RS ter pravico do varstva osebnih podatkov iz 38. člena Ustave RS, se ne nanaša na predmet tega upravnega spor, to je zakonitost inšpekcijske odločbe.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window