AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-28/96 - Odredba o homologaciji vozil (Uradni list RS, št. 3/95), 2. odst. 7., 1. odst. 8. čl. Navodilo o postopku homologacije vozil v Republi...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-28/96
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US19649
GESLA
Promet, cestni promet, homologacija vozil, postopek homologacije vozil. Predpisi, pravovarstvena potreba za presojo predpisov, ki so prenehali veljati. Ustavitev postopka zaradi umika pobude. Nepopolna vloga in njena nedopolnitev v določenem roku.
NAPADENI AKT
Odredba o homologaciji vozil (Uradni list RS, št. 3/95), 2. odst. 7., 1. odst. 8. čl. Navodilo o postopku homologacije vozil v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 5/95), 5. odst. 16. čl. Odredba o homologaciji vozil (Uradni list RS, št. 43/96), 2. odst. 15., 1. odst. 16. čl. Navodilo o postopku ugotavljanja skladnosti vozila kot celote (Uradni list RS, št. 43/96), 5. in 6. odst. 15., 4. odst. 16. čl.
OBJAVA
OdlUS VIII, 204
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Družba Aurora Auto, d.o.o., Ljubljana
VRSTA AKTA
podzakonski akt
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
ustavitev
IZREK
Postopek za preizkus pobude za oceno ustavnosti in zakonitosti drugega odstavka 7. člena in prvega odstavka 8. člena Odredbe o homologaciji vozil in petega odstavka 16. člena Navodila o postopku homologacije vozil v Republiki Sloveniji se ustavi. Postopek za preizkus pobude za oceno ustavnosti in zakonitosti drugega odstavka 15. člena in prvega odstavka 16. člena Odredbe o homologaciji vozil ter petega in šestega odstavka 15. člena ter četrtega odstavka 16. člena Navodila o postopku ugotavljanja skladnosti vozila kot celote se ustavi.
EVIDENČNI STAVEK
Ustavno sodišče je postopek za preizkus pobude za oceno ustavnosti in zakonitosti podzakonskih predpisov ustavilo v delu, v katerem jo je pobudnica umaknila, ustavilo pa ga je tudi v delu, v katerem pobudnica, pozvana in opozorjena na posledice, svoje vloge ni dopolnila, tako da bi bilo mogoče preizkusiti, ali so izpolnjeni predpisani pogoji za začetek postopka.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window