Navigacija

Odlok o spremembi odloka o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč v Občini Kozje

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 21-726/2005, stran 1676 DATUM OBJAVE: 4.3.2005

VELJAVNOST: od 5.3.2005 / UPORABA: od 5.3.2005

RS 21-726/2005

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 5.3.2005 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 19.9.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 21/05

Časovnica

Na današnji dan, 19.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 5.3.2005
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

726. Odlok o spremembi odloka o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč v Občini Kozje

 
 
Na podlagi 16. člena Statuta Občine Kozje (Uradni list RS, št. 64/99, 98/00) je Občinski svet občine Kozje na 18. redni seji dne 17. 2. 2005 sprejel
 

O D L O K
o spremembi odloka o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč v Občini Kozje

 

1. člen

 
S tem odlokom se spreminja in dopolnjuje Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč v Občini Kozje (Uradni list RS, št. 117/03, 127/03).
 

2. člen

 
V 15. členu se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
 
»Razen oprostitev plačila nadomestila določenih z Zakonom o stavbnih zemljiščih, se tudi ne plačuje nadomestilo za kmetijske objekte, razen, če se v navedenih objektih opravlja druga (nekmetijska) dejavnost.«
 

3. člen

 
Črta se 16. člen odloka in se nadomesti z novim 16. členom, ki se glasi:
 
»Zavezanca se lahko v celoti ali delno oprosti plačila nadomestila, če bi se z izterjavo lahko ogrozilo preživljanje zavezanca in njegovih družinskih članov.
 
Upravičenec do oprostitve plačila nadomestila je zavezanec, ki je upravičen do denarne socialne pomoči kot edinega vira za preživljanje po zakonu o socialnem varstvu oziroma zavezanec, ki sicer ne prejema denarno socialno pomoč, vendar pa dohodek zavezanca oziroma družine ne dosega višino minimalnega dohodka na družinskega člana po zakonu o socialnem varstvu.
 
Do celotne oprostitve plačila so upravičeni zavezanci, ki prejemajo denarno socialno pomoč. Zavezanci, ki ne dosegajo višine minimalnega dohodka na družinskega člana, so upravičeni do delne oprostitve plačila nadomestila.
 
Višina oprostitve se v tem primeru določi v procentu, v katerem se izrazi razlika med minimalnim dohodkom, ki pripada upravičencu oziroma družinskim članom in njegovimi dohodki oziroma dohodki družinskih članov, ugotovljenimi na način, ki ga določa zakon o socialnem varstvu.
 
Zahtevo za oprostitev ali delno oprostitev plačila nadomestila, mora zavezanec vložiti najkasneje do 30. 1. za tekoče leto.
 
Vlogo za oprostitev ali delno oprostitev mora zavezanec vložiti pri Občinski upravi občine Kozje. Na podlagi vloge in dokazil odloči o oprostitvi plačila Občinska uprava občine Kozje s sklepom in o oprostitvah obvesti občinski svet.
 
Občinska uprava lahko v primerih elementarne in druge nezgode, težje bolezni, nesposobnosti za pridobitno delo, oprosti zavezanca plačevanja nadomestila, če ugotovi, da bi plačevanje nadomestila ogrožalo socialno varnost zavezanca ali njegove družine. Oprostitev velja do odprave posledic, ki so s tem dogodkom nastale.«

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window