Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDSS sodba Pdp 75/2011 - redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - poslovni razlog - kriteriji za izbiro - večje število delavcev

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
25.5.2011
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDSS sodba Pdp 75/2011
INTERNA OZNAKA (*)
VDS0006704
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - poslovni razlog - kriteriji za izbiro - večje število delavcev
PODROČJE VSRS
DELOVNO PRAVO
IZREK
Pritožbi tožene stranke se delno ugodi in se izpodbijana sodba delno spremeni v 1., 2. in 4. točki izreka tako, da se v tem delu glasi: „Zavrne se tožbeni zahtevek, ki se glasi: „1. Ugotovi se, da je redna odpoved pogodbe o zaposlitvi tožene stranke tožeči stranki z dne 2. 2. 2009 nezakonita in se razveljavi. Delovno razmerje tožeče in tožene stranke ni prenehalo na podlagi redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi z dne 2. 2. 2009 in še traja z vsemi pravicami iz delovnega razmerja. 2. Tožena stranka je dolžna tožečo stranko pozvati nazaj na delo na isto delovno mesto ter ji za čas, ko tožeča stranka ni delala, priznati vse pravice iz delovnega razmerja ter ji med drugim plačati tudi plače on druge denarne prejemke za čas od 20. 3. 2009 dalje z zakonskimi zamudnimi obrestmi od zapadlosti posameznega mesečnega zneska dalje do plačila ter ji za ta čas plačati tudi prispevke za zdravstveno, pokojninsko on invalidsko zavarovanje, vse v roku 15 dni pod izvršbo.“ Stranki sami krijeta vsaka svoje stroške postopka.“ V preostalem se pritožba tožene stranke in v celoti pritožba tožeče stranke zavrneta in se v nespremenjenem delu (točka 3 izreka sodbe) potrdi izpodbijana sodba sodišča prve stopnje. Tožeča stranka sama krije svoje pritožbene stroške.
JEDRO
Tožena stranka je sprejela kriterije, na podlagi katerih je uvrščala zaposlene delavce na seznam delavcev, ki naj bi jim redno odpovedala pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga, čeprav ji le-teh, ker ni šlo za večje število presežnih delavcev, ne bi bilo potrebno določiti. Te kriterije je uporabila za vse delavce enako, tudi pri tožeči stranki jih je uporabila pravilno ter ji zakonito podala redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window