Navigacija

Odlok o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje na območju KS Trebnje, KS Štefan, KS Račje selo, KS Dolenja Nemška vas (uradno prečiščeno besedilo)

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 106-4171/2012, stran 11790 DATUM OBJAVE: 28.12.2012

VELJAVNOST: od 29.12.2012 / UPORABA: od 29.12.2012

RS 106-4171/2012

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 29.12.2012 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 8.12.2019: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 106/12

Časovnica

Na današnji dan, 8.12.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 29.12.2012
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

4171. Odlok o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje na območju KS Trebnje, KS Štefan, KS Račje selo, KS Dolenja Nemška vas (uradno prečiščeno besedilo)

 
 
Na podlagi 18. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 45/07, 11/09 in 14/11) in 99. in 100. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 45/07) je Občinski svet Občine Trebnje na 16. redni seji dne 19. decembra 2012 potrdil uradno prečiščeno besedilo Odloka o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje na območju KS Trebnje, KS Štefan, KS Račje selo, KS Dolenja Nemška vas, ki obsega:
 
-
Odlok o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje na območju KS Trebnje, KS Štefan, KS Račje selo, KS Dolenja Nemška vas (Uradni list RS, št. 18/12) z dne 9. 3. 2012,
 
-
Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje na območju KS Trebnje, KS Štefan, KS Račje selo, KS Dolenja Nemška vas (Uradni list RS, št. 91/12) z dne 4. 12. 2012.
 
Št. 430-12/2012
 
Trebnje, dne 19. decembra 2012
 
Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic l.r.
 

O D L O K
o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje na območju KS Trebnje, KS Štefan, KS Račje selo, KS Dolenja Nemška vas (uradno prečiščeno besedilo)

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

(vsebina)

 
Ta odlok določa način, predmet in pogoje izvajanja izbirne lokalne gospodarske javne službe oskrbe s toploto za daljinsko ogrevanje iz lokalnega omrežja, ki zajema distribucijo toplotne energije za daljinsko ogrevanje (v nadaljnjem besedilu: javna služba), še posebej pa:
 
-
organizacijsko zasnovo izvajanja te gospodarske javne službe,
 
-
pogoje za zagotavljanje storitev gospodarske javne službe upravljanja in vzdrževanja distribucijskega omrežja in oskrbe s toplo vodo ter pravice in obveznosti izvajalca te gospodarske javne službe,
 
-
pravice in obveznosti uporabnikov,
 
-
način financiranja gospodarske javne službe,
 
-
vrsto in obseg objektov in naprav, potrebnih za izvajanje gospodarske javne službe,
 
-
druge elemente, ki so pomembni za razvoj in opravljanje dejavnosti gospodarske javne službe.
 
Ta odlok je v delu, kjer so določeni predmet in pogoji opravljanja javne službe, koncesijski akt.
 

2. člen

(pomen izrazov)

 
Izrazi, uporabljeni v tem odloku, imajo naslednji pomen:
 
-
distribucijsko omrežje je omrežje za distribucijo toplote za daljinsko ogrevanje in ga sestavljajo primarno distribucijsko omrežje, sekundarno distribucijsko omrežje, priključni vodi in toplotne postaje,
 
-
primarno distribucijsko omrežje je omrežje, ki poteka od proizvajalca toplote za daljinsko ogrevanje do posameznih naselij oziroma njihovih delov, na območju katerih se izvaja javna služba,
 
-
sekundarno distribucijsko omrežje so odcepi od primarnega distribucijskega omrežja do posameznih stanovanjskih hiš in drugih priključnih mest uporabnikov oziroma območij,
 
-
priključni vodi so odcepi od sekundarnega omrežja do toplotnih postaj,
 
-
toplotna postaja so naprave namenjene za pripravo in ogrevanje sanitarne tople vode ter razdelitev toplote za različne sisteme internih toplotnih naprav in je sestavljena iz zapornih, regulacijskih, varnostnih in merilnih elementov,
 
-
uporabniške naprave so vse naprave izven toplotne postaje, ki so v lasti ali posesti uporabnika in s katerimi upravlja uporabnik ter so namenjene prenosu, razvodu, regulaciji ali zapori dovoda toplote za daljinsko ogrevanje v objektu uporabnika.
 

3. člen

(namen in cilji odloka)

 
Izraba biomase v energetske namene je ključnega pomena za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, manjši je izpust na enoto proizvedene toplote.
 
Oskrba s toplotno energijo na daljinsko ogrevanje je cenejša, pripomore k zmanjšanju energetske odvisnosti, prispeva k razvoju lokalnega gospodarstva.
 

II. ORGANIZACIJSKA ZASNOVA IZVAJANJA JAVNE SLUŽBE

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window