Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

UPRS sodba U 1332/2002 - davčni dolg - prisilna izterjava davčnega dolga - članarina za obrtno-podjetniško zbornico slovenije

ODDELEK
Javne finance
DATUM ODLOČBE
30.10.2003
OPRAVILNA ŠTEVILKA
UPRS sodba U 1332/2002
INTERNA OZNAKA
UL00471
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
davčni dolg - prisilna izterjava davčnega dolga - članarina za obrtno-podjetniško zbornico slovenije
PODROČJE VSRS
DAVKI
IZREK
Tožbi se delno ugodi in se odločba Davčne uprave Republike Slovenije, Glavni urad A z dne 28.5.2002 v delu, v katerem je zavrnjena pritožba zoper sklep Davčne uprave Republike Slovenije, Davčnega urada ..., Izpostave C. z dne 28.1.2002 o prisilni izterjavi članarine Obrtni zbornici za leti 1997 in 1998 ter pripadajoče zamudne obresti za leta 1999, 2000 in 2001 v skupnem znesku 83.425,00 SIT, odpravi in se zadeva v tem delu vrne toženi stranki v ponovni postopek. V ostalem se tožba zavrne kot neutemeljena. Zahtevi tožeče stranke za povrnitev stroškov postopka se ne ugodi. Predlogu tožeče stranke za oprostitev plačila sodnih taks se ne ugodi.
JEDRO
Iz spornega dolgovnega seznama je razvidno, da vsebuje izvršilne naslove za vse obveznosti, razen za obveznost plačila članarine Obrtni zbornici, za katero zgolj navaja mesec nastanka obveznosti in datum izvršljivosti. Tako opredeljen izvršilni naslov, pa po presoji sodišča ne predstavlja izvršilnega naslova v smislu določbe 1. odstavka 44. člena ZDavP, po kateri izvršilni naslov predstavlja odločbo o odmeri, ugotovitveno odločbo o neobračunani oziroma premalo obračunani dajatvi ali obračun dajatve, torej odločbo ali obračun, ki bi dajatev določal (v določenem znesku).

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window