AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-316/96 - Ustavna pritožba S. G. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. Su 26/96 z dne 14.11.1996 v zvezi s sklepom Okrožnega sodišča v Ljub...

OPOMBA US RS
V obrazložitvi svoje odločitve se Ustavno sodišče sklicuje na svojo zadevo Up-41/96 z dne 25/4-1996 (OdlUS V,69).
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-316/96
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US18143
GESLA
Izvrševanje kazenske sankcije, zaporna kazen. Izčrpanje pravnih sredstev kot procesni pogoj za vložitev ustavne pritožbe. Pravica do pravnega sredstva.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba S. G. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. Su 26/96 z dne 14.11.1996 v zvezi s sklepom Okrožnega sodišča v Ljubljani št. IKZ 224/96 z dne 29.10.1996 in zoper odločbo Okrožnega sodišča v Ljubljani št. IKZ 224/96 z dne 15.10.1996
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Ustavna pritožba S. G. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani v zvezi s sklepom Okrožnega sodišča v Ljubljani in zoper odločbo Okrožnega sodišča v Ljubljani se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
1. Ustavna pritožba zoper sklep sodišča o zavrnitvi obsojenčeve prošnje za odložitev prestajanja zaporne kazni je dovoljena po odločitvi sodišča o tožbi v upravnem sporu, pred to odločitvijo pa le, če so izpolnjene predpostavke za izjemno obravnavanje ustavne pritožbe pred izčrpanjem pravnih sredstev iz drugega odstavka 51. člena Zakona o Ustavnem sodišču. 2. S tem, ko je sodišče štelo, da je rok za vložitev pritožbe zoper odločbo, izdano v upravnem postopku, začel teči z vročitvijo odločbe pooblaščencu in ne šele zastopancu, ni očitno kršilo pravice do pravnega sredstva iz 25. člena Ustave. 3. Ker pritožnik pravnega sredstva, s katerim bi bilo mogoče odpraviti zatrjevano kršitev ustavne pravice in nepopravljivost posledic te kršitve, ni vložil pravočasno, Ustavno sodišče ni presojalo morebitnega obstoja drugih predpostavk za izjemen sprejem ustavne pritožbe pred izčrpanjem pravnih sredstev iz drugega odstavka 51. člena zakona o Ustavnem sodišču.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window