Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

P-104/08 - Spor o pristojnosti

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
P-104/08
VRSTA ZADEVE
spori o pristojnosti
INTERNA OZNAKA
US28793
GESLA
1.2.51.7.2 - Ustavno sodstvo - Vrste vlog - Aktivna legitimacija v postopku pred Ustavnim sodiščem - Spor o pristojnosti - Prizadeti organ. 1.3.52.1.3 - Ustavno sodstvo - Pristojnost - Odločitev - V sporu o pristojnosti - Med sodišči in drugimi državnimi organi. 1.5.51.3.3 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - Odločitve v drugih postopkih - Odločitev o tem, kateri organ je pristojen.
NAPADENI AKT
Spor o pristojnosti
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Policijska postaja Grosuplje
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
določitev pristojnega organa
IZREK
Za odločanje v postopku o prekršku zaradi storitve prekrška, opisanega v obdolžilnem predlogu Policijske postaje Grosuplje št. 54/6-443932 z dne 28. 11. 2006, je pristojna Policijska postaja Grosuplje.
EVIDENČNI STAVEK
V primeru spora glede pristojnosti med prekrškovnim organom in sodiščem, ki nastane v času, ko postopek o prekršku pred sodiščem že teče, je kljub temu, da bi o storitvi prekrška lahko glede na drugi odstavek 52. člena ZP-1 odločal prekrškovni organ, iz razloga smotrnosti pristojno sodišče, če je pred izdajo sklepa o nepristojnosti že opravilo procesno dejanje, namenjeno ugotavljanju dejanskega stanja prekrška, in se je izreklo za nepristojno po tem, ko je pretekla že več kot polovica časa, ki ga zakon določa za absolutno zastaranje postopka o prekršku. Ker Okrajno sodišče v tem primeru ni izvedlo procesnih dejanj, ki bi bila namenjena ugotavljanju dejanskega stanja prekrška, niso izpolnjeni pogoji za določitev pristojnosti sodišča iz razloga smotrnosti.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window