Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

sodba III U 30/2011 - denacionalizacija - vrnitev nepremičnine v naravi - ovire za vračilo v naravi - izvzetje iz pravnega prometa - zazidano stavbno zemljišče - odškodn...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
24.5.2012
OPRAVILNA ŠTEVILKA
sodba III U 30/2011
INTERNA OZNAKA
UN0020847
SENAT, SODNIK
Jasna Šegan (preds.), Nevenka Zajc (poroč.), Igor Lučovnik
INSTITUT VSRS
denacionalizacija - vrnitev nepremičnine v naravi - ovire za vračilo v naravi - izvzetje iz pravnega prometa - zazidano stavbno zemljišče - odškodnina - višina odškodnine - vrednost podržavljenega premoženja - prepoved razpolaganja z denacionaliziranim premoženjem
PODROČJE VSRS
DENACIONALIZACIJA
IZREK
Tožba se zavrne.

Vsaka stranka trpi svoje stroške postopka.
JEDRO
Tožbena trditev, da predstavljajo vsa izdana dovoljenja za parkirišča in njihova gradnja po uveljavitvi ZDen nedopustno razpolaganje iz 88. člena ZDen, je pravno nepomembna. Za odločanje v denacionalizacijskem postopku je pravno pomembno stanje v času vračanja in izdaja upravnih dovoljenj za ureditev parkirišča ne pomeni razpolaganja v smislu določbe prvega odstavka 88. člena ZDen. Za ugotavljanje ovir za vračanje podržavljenega zemljišča je pomembno zgolj to, ali je v času vračanja zemljišča dejansko zazidano zemljišče.

V izpodbijani odločbi je tožena stranka uporabila določbe 13. in 14. člena Navodila o merilih za ocenjevanje vrednosti podržavljenih premičnin, nepremičnin, podjetij oziroma premoženja v zvezi z določbo tretjega odstavka 44. člena ZDen, za katera je ob presoji njihove ustavnosti, kakor tudi v več svojih odločbah, Ustavno sodišče ugotovilo, da nobena od navedenih določb ni v nasprotju z Ustavo RS.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window