Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-202/97 - Ustavna pritožba J. B., M. B., J. G., M. K., A. M., I. M. in S. Š., sodnikov na Okrožnem sodišču v K., zoper sklep Računskega sodišča š...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-202/97
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US18476
GESLA
Nezmožnost ustavne pritožbe zoper poročilo oz. nalog računskega sodišča. Upravni spor. Računsko sodišče, izpodbojnost aktov.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba J. B., M. B., J. G., M. K., A. M., I. M. in S. Š., sodnikov na Okrožnem sodišču v K., zoper sklep Računskega sodišča št. 1205-8/97-10 z dne 24.4.1997 v zvezi s sklepom Računskega sodišča št. 1205-8/97-4 z dne 13.3.1997
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Ustavna pritožba J. B., M. B., J. G., M. K., A. M., I. M. in S. Š., sodnikov na Okrožnem sodišču v K., zoper sklep Računskega sodišča v zvezi s sklepom Računskega sodišča se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
Zoper izpodbijano predhodno poročilo Računskega sodišča ne more vložiti ustavna pritožba, zato jo je Ustavno sodišče zavrglo. V tem konkretnem primeru sploh ni potrebno ugotavljati, ali so podane procesne predpostavke, pač pa je potrebno ugotoviti, da akti Računskega sodišča niso podvrženi izpodbijanju s sodnimi ali upravnimi pravnimi sredstvi, kakor tudi ne z ustavno pritožbo. Je pa možno izpodbijati odločitve in akte revidirane osebe, ki je s tem, ko je izvršila dokončno poročilo ali nalog Računskega sodišča, lahko kršila pravice posameznikov ali pravnih oseb, če se pokaže, da je izvršitev akta Računskega sodišča nezakonito posegla v ustavne pravice.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window