Navigacija

Sklep o ureditvi ustanoviteljskih pravic in obveznosti ter kapitalskih pravic do javnih zavodov in javnih podjetij ter pravic in obveznosti iz koncesijskih in drugih pogodbenih razmerij

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 45-2243/2009, stran 6263 DATUM OBJAVE: 15.6.2009

VELJAVNOST: od 30.6.2009 / UPORABA: od 30.6.2009

RS 45-2243/2009

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 30.6.2009 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 16.9.2019: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 45/09

Časovnica

Na današnji dan, 16.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 30.6.2009
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2243. Sklep o ureditvi ustanoviteljskih pravic in obveznosti ter kapitalskih pravic do javnih zavodov in javnih podjetij ter pravic in obveznosti iz koncesijskih in drugih pogodbenih razmerij

 
 
Na podlagi petega odstavka 51.c člena Zakona o lokalni samoupravi /ZLS/ (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo 2, 76/08) in 16. člena Statuta Občine Bled (Uradni list RS, št. 119/03, 84/06 – popr.) je Občinski svet Občine Bled na 18. redni seji dne 2. 6. 2009 sprejel
 

S K L E P
o ureditvi ustanoviteljskih pravic in obveznosti ter kapitalskih pravic do javnih zavodov in javnih podjetij ter pravic in obveznosti iz koncesijskih in drugih pogodbenih razmerij

 

I. UVODNE UGOTOVITVE

 

1. člen

(uvodne ugotovitve)

 
(1)
Občina Bled ugotavlja, da sta na podlagi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij /ZUODNO-F/ (Uradni list RS, št. 61/06) s 1. 1. 2007 na območju nekdanje Občine Bled ustanovljeni dve novi občini, in sicer: Občina Bled in Občina Gorje.
 
(2)
Ker novonastali občini Bled in Gorje premoženja nista razdelili sporazumno v skladu z 51.b členom Zakona o lokalni samoupravi /ZLS/ se z dnem ustanovitve novih občin ustanoviteljske pravice in obveznosti ter kapitalske pravice do javnih zavodov in javnih podjetij ter pravice in obveznosti iz koncesijskih in drugih pogodbenih razmerij uredijo v skladu z določilom petega odstavka 51.c člena Zakona o lokalni samoupravi /ZLS/.
 

II. USTANOVITELJSKE PRAVICE V JAVNIH ZAVODIH IN JAVNEM PODJETJU

 

2. člen

(ustanoviteljske pravice v javnih zavodih)

 
(1)
Ustanoviteljske pravice in obveznosti javnih zavodov se uredijo tako, da Občina Bled postane ustanoviteljica javnih zavodov in prevzame pravice in obveznosti do javnih zavodov in izvajalcev, ki po koncesijski ali drugi pogodbi opravljajo dejavnosti, ki jih mora občina zagotavljati samo na njenem območju in za njene prebivalce.
 
(2)
Občina Bled postane ustanoviteljica Javnega zavoda Osnovna šola prof. dr. J. Plemlja Bled in ustanoviteljica Javnega zavoda Vrtec Bled. Organizacijska enota Vrtca Bled, Enota Zgornje Gorje v skladu z določilom 51. člena veljavnega Zakona o zavodih /ZZ/ (Uradni list RS, št. 12I/91, 45I/94 Odl. US: U-I-104/92, 8/96, 18/98 Odl. US: U-I-34/98, 36/00 – ZPDZC, 127/06 – ZJZP) izloči iz Javnega zavoda Vrtec Bled in pripoji k javnemu zavodu Osnovna šola Gorje. Ob pripojitvi organizacijske enote prevzame javni zavod Osnovna šola Gorje tudi zaposlene v organizacijski enoti Vrtec Zgornje Gorje.
 
(3)
Občina Bled prevzame ustanoviteljske pravice in obveznosti nekdanje Občine Bled v Javnem zavodu za kulturo Bled in zavodu Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma.
 
(4)
Občina Bled postane soustanoviteljica javnih zavodov po kriteriju števila prebivalcev:
 
-
Javnega zavoda Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica v višini 23,7%,
 
-
Javnega zavoda Osnovno zdravstvo Gorenjske v višini 4,22%,
 
-
Javnega zavoda Gorenjske lekarne v višini 3,93%,
 
-
Višja strokovne šole za turizem in gostinstvo Bled.
 
(5)
Občina Bled ima pravico in dolžnost po skupnih javnih zavodih zagotavljati izvajanje javnih služb na svojem območju ter sodelovati v upravljanju in obveznostih do javnega zavoda v sorazmerju s številom svojih prebivalcev.
 
(6)
Občina Bled financira izvajanje obveznih lokalnih javnih služb, ki jih izvajajo javni zavodi, na podlagi normativov in standardov v skladu z republiškimi predpisi, po kriteriju števila prebivalcev.
 
(7)
Občina Bled financira izvajanje izbirnih lokalnih javnih služb na podlagi delitve stroškov, ki so finančno ovrednoteni v občinskih programih. Občina Bled sklene z javnim zavodom pogodbo o načinu izvajanja javne službe in njenem financiranju.
 

3. člen

(ustanoviteljske pravice v javnem podjetju)

 
(1)
Občina Bled je soustanoviteljici in solastnica javnega kapitala v Javnem podjetju Infrastruktura Bled d.o.o. v višini 74,07%.
 
(2)
Občina Bled ima pravico in dolžnost po skupnem javnem podjetju zagotavljati izvajanje javnih služb na svojem območju ter sodelovati v upravljanju in obveznostih do javnega podjetja v sorazmerju z višino lastniškega deleža v javnem kapitalu Javnega podjetja Infrastruktura Bled d.o.o.
 
(3)
Delež sofinanciranja oziroma uresničevanja ustanoviteljskih pravic in obveznosti Občine Bled se podrobneje uredijo v aktu o ustanoviti javnega podjetja in aktu o ustanovitvi skupnega organa za izvrševanje ustanoviteljskih pravic.
 

III. KONCESIJSKA RAZMERJA

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window