Navigacija

Program priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Gospodarska cona v Celju – kompleks lahke industrije Lava II – Ingrad

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 3-123/2007, stran 347 DATUM OBJAVE: 12.1.2007

VELJAVNOST: od 12.1.2007 / UPORABA: od 12.1.2007

RS 3-123/2007

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 12.1.2007 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 3.6.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 3/07

Časovnica

Na današnji dan, 3.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 12.1.2007
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

123. Program priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Gospodarska cona v Celju – kompleks lahke industrije Lava II – Ingrad

 
 
Na podlagi 27. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03) in 17. člena Statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95, 77/96, 37/97, 50/98, 28/99, 117/00, 108/01 in 70/06) je župan Mestne občine Celje dne 27. septembra 2006 sprejel
 

P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Gospodarska cona v Celju – kompleks lahke industrije Lava
II – Ingrad

 

1. člen

 
S tem programom priprave se podrobneje določajo programska izhodišča, vsebina strokovnih podlag, način pridobitve in financiranja strokovnih rešitev in geodetskih podlag za pripravo Sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta, subjekti, ki sodelujejo pri pripravi IPA ter roki za posamezne faze priprave IPA.
 

2. člen

Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga

 
Del območja med podaljškom Dečkove ceste na severu, območjem Telekoma na zahodu, kompleksom Komunale Celje na jugu in podaljškom Čopove ulice na vzhodu je izgrajeno s poslovnimi, proizvodnimi in trgovskimi oziroma skladiščnimi objekti, v večini za namen nekdanje gradbene industrije Ingrad, nekateri pa so novejšega datuma, zgrajeni za druge poslovne dejavnosti po razpadu firme Ingrad. Za opredelitev možnosti novih dejavnosti in pogojev za urbanistično-arhitektonsko oblikovanje novih objektov ter prenovo obstoječih, predvsem pa za ureditev prometnega režima znotraj prej enovitega industrijskega kompleksa so bile izdelane Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta Lava II – Ingrad (proj. št. 44/97 Razvojni center Planiranje Celje d.o.o., Uradni list RS, št. 56/99). Po določbah Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ZN Lava II – Ingrad je možna umestitev trgovsko poslovnih dejavnosti v objekte, ki so locirani ob javnih cestah, znotraj kompleksa pa le dejavnosti, ki niso namenjene posameznikom oziroma trgovini na drobno.
 
Danes je obravnavano območje skoraj v celoti izgrajeno, znotraj obravnavanega kompleksa so se umestile različne dejavnosti, nekatere tudi ne docela v skladu z zgoraj navedenimi pogoji. Tako je na južnem robu v novo izgrajenem objektu umeščen fitnes center. Ker je objekt lahko dostopen po interni cesti, ki naj bi imela status javne dovozne ceste, možno je zagotoviti zadostno število parkirnih mest, zlasti ker je obratovalni čas drugačen kot za druge dejavnosti znotraj območja, veljavni ZN pa ne dopušča takšne namembnosti, daje lastnik obravnavanega objekta pobudo za spremembo veljavnega IPA, ki bi omogočila njegovo prostorsko namero.
 

3. člen

Predmet, programska izhodišča in namen

 
Predmet sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Lava II – Ingrad je prostorska ureditev, ki bo ob upoštevanju obstoječe komunalne in cestno-prometne ureditve ter veljavnih normativov podala pogoje prostorske umestitve prostorov za športno rekreativno dejavnost-fitnes centra z gostinsko ponudbo-dnevnim barom v objektu na južnem robu kompleksa Ingrad.
 
Ker obravnavana sprememba določa le pogoje umestitve dejavnosti, zaradi spremembe pa se ne spreminja namenska raba ter se tudi drugače ne povzroča bistvenih vplivov na okolje in naravne vrednote, se spremembe in dopolnitve ZN vodijo po skrajšanem postopku.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window