Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-258/98 - Ustavna pritožba A. A. zaradi kršitve pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja v postopku pred Vrhovnim sodiščem, ki je tekla v z...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-258/98
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US20755
GESLA
Predhodno izčrpanje vseh pravnih sredstev kot procesni pogoj za vložitev ustavne pritožbe. Pravica do sojenja v razumnem roku. Varstvo kulturne dediščine. Pravica do povračila škode. Referendum, v lokalni skupnosti.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba A. A. zaradi kršitve pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja v postopku pred Vrhovnim sodiščem, ki je tekla v zadevi št. I Uv 9/96
OBJAVA
OdlUS X, 113
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
posamični akt
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Ustavna pritožba A. A. zaradi kršitve pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja v postopku pred Vrhovnim sodiščem, ki je tekla v zadevi št. I Uv 9/96, se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
Pritožnik je uveljavljal kršitev pravice do sojenja v razumnem roku v postopku odločanja v upravnem sporu pred Vrhovnim sodiščem. Zaradi spremembe zakonodaje je o njegovi tožbi odločilo Upravno sodišče. Ker je v času odločanja Ustavnega sodišča ta postopek končan, sodno varstvo po drugem odstavku 157. člena Ustave ne pride več v poštev. Povračilo morebitne škode, nastale zaradi predolgega sojenja v postopku pred Vrhovnim sodiščem, lahko pritožnik uveljavlja pred pristojnim sodiščem, procesne predpostavke za vložitev ustavne pritožbe pa bodo podane po izčrpanju vseh pravnih sredstev v tem postopku. Po navedenem je Ustavno sodišče obravnavano ustavno pritožbo zavrglo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window