Navigacija

Pravilnik za vrednotenje in sofinanciranje letnih programov športa v Občini Litija

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 95-4153/2009, stran 12665 DATUM OBJAVE: 24.11.2009

VELJAVNOST: od 25.11.2009 / UPORABA: od 1.1.2010

RS 95-4153/2009

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 1.1.2010 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 18.9.2019: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 95/09

Časovnica

Na današnji dan, 18.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 1.1.2010
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

4153. Pravilnik za vrednotenje in sofinanciranje letnih programov športa v Občini Litija

 
 
Na podlagi 7. in 9. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98) in 16. člena Statuta Občine Litija (Uradni list RS, št. 18/04, 33/06, 139/06) je Občinski svet Občine Litija na 30. redni seji z dne 29. 10. 2009 sprejel
 

P R A V I L N I K
za vrednotenje in sofinanciranje letnih programov športa v Občini Litija

 

1. člen

 
S tem pravilnikom se določajo pogoji, kriteriji in postopki za vrednotenje in razdelitev sredstev namenjenih za sofinanciranje letnih programov športa ter sredstev, namenjenih za vzdrževanje in posodabljanje javnih športnih objektov ter za stroške uporabe tistih športnih objektov v Občini Litija, kjer se izvajajo športni programi, ki so v javnem interesu.
 

2. člen

 
Občina Litija uresničuje javni interes v športu tako, da zagotavlja sredstva za realizacijo javnih programov športa, ki jih opredeljuje Nacionalni program športa in se nanašajo na lokalno skupnost. V ta namen občina sprejema vsakoletne izvedbene programe športa ter v skladu s tem pravilnikom, postopki in merili, na javnem razpisu izbere izvajalce športnih programov.
 
Predmet tega pravilnika je delitev sredstev v skladu z merili, ki so priloga tega pravilnika, in ki jih na podlagi sprejetega letnega programa športa zagotavlja proračun Občine Litija v tekočem koledarskem letu.
 

3. člen

 
Pravico do sofinanciranja športnih programov imajo izvajalci športnih programov (športna društva in klubi, šole, vrtci in drugi javni zavodi, neprofitne ustanove, podjetja oziroma gospodarske družbe, zasebniki), če izpolnjujejo naslednje pogoje:
 
-
da imajo sedež v Občini Litija,
 
-
da izvajajo program športa v javnem interesu,
 
-
da so ustrezno registrirani za izvajanje dejavnosti v športu najmanj eno leto od prijave na razpis,
 
-
da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za realizacijo načrtovanih športnih programov,
 
-
da društva ob prijavi na razpis občini dostavijo tudi poročilo o realizaciji tistih programov, ki so bili sofinancirani iz proračunskih sredstev v minulem letu, ter podatke o evidenci članstva in plačani članarini v zadnjem koledarskem letu,
 
-
da drugi izvajalci (neprofitne ustanove, gospodarske družbe in zasebniki) ob prijavi na razpis občini dostavijo poročilo o realizaciji tistih programov, ki so bili sofinancirani iz proračunskih sredstev v minulem letu, ter dokumentacijo, iz katere bo razvidno, da so na podlagi zakonskih predpisov registrirani za opravljanje dejavnosti v športu, ter druge podatke o finančni in poslovni sposobnosti za gospodarske družbe in zasebnike.
 
Pri kandidaturi za izvedbo enakih športnih programov imajo športna društva in zveze društev pod enakimi pogoji prednost pred zasebniki in drugimi izvajalci športnih programov.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window