Navigacija

Pravilnik o načinu opravljanja strokovnega izpita in vpisu v ustrezni register zastopnikov pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 111-5515/2001, stran 13313 DATUM OBJAVE: 29.12.2001

VELJAVNOST: od 13.1.2002 / UPORABA: od 13.1.2002

RS 111-5515/2001

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 13.1.2002 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 29.2.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 111/01

Časovnica

Na današnji dan, 29.2.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 13.1.2002
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

5515. Pravilnik o načinu opravljanja strokovnega izpita in vpisu v ustrezni register zastopnikov pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino

 
 
Na podlagi šestega odstavka 132. člena in tretjega odstavka 133. člena zakona o industrijski lastnini (Uradni list RS, št. 45/01) izdaja ministrica za gospodarstvo
 

P R A V I L N I K
o načinu opravljanja strokovnega izpita in vpisu v ustrezni register zastopnikov pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino

 

1. člen

(vsebina pravilnika)

 
Ta pravilnik ureja vsebino in način opravljanja strokovnega izpita iz drugega in tretjega odstavka 131. člena zakona o industrijski lastnini (v nadaljnjem besedilu: zakon), vsebino zahteve za vpis v register patentnih zastopnikov in register zastopnikov za modele in znamke (v nadaljnjem besedilu: register zastopnikov) pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino (v nadaljnjem besedilu: urad) in podatke, ki se vpisujejo v register zastopnikov.
 

I. STROKOVNI IZPIT ZA PATENTNEGA ZASTOPNIKA OZIROMA ZASTOPNIKA ZA MODELE IN ZNAMKE

 

2. člen

(strokovni izpit)

 
(1)
S strokovnim izpitom se preverja, ali ima kandidat vsa potrebna znanja za samostojno zastopanje strank v postopkih pridobitve pravic industrijske lastnine pred uradom.
 
(2)
S strokovnim izpitom za patentnega zastopnika se preverja znanje kandidata s celotnega področja prava industrijske lastnine.
 
(3)
S strokovnim izpitom za zastopnika za modele in znamke se preverja znanje kandidata s področja prava industrijske lastnine s poudarkom na pravu modelov, znamk in geografskih označb.
 

3. člen

(izpitna komisija)

 
(1)
Strokovni izpit se opravlja pri uradu pred tričlansko komisijo. Komisijo in zapisnikarja imenuje direktor urada. Seznam strokovnjakov, ki so lahko člani komisije, določi direktor urada.
 
(2)
Če član komisije iz kateregakoli razloga začasno ne more opravljati svoje funkcije, imenuje direktor urada namestnika člana komisije.
 
(3)
Komisija sestavlja izpitna vprašanja na podlagi tega pravilnika, izvaja pisni in ustni del izpita in odloča o tem, ali je kandidat uspešno opravil strokovni izpit.
 
(4)
Člani komisije in zapisnikar so za delo v komisiji nagrajeni.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window