AI Icon
  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-220/96 - Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana za obdobje 1986 - 2000 in srednjeročnega družbenega plana Ob...

OPOMBA US RS
V obrazložitvi svoje odločitve se Ustavno sodišče sklicuje na svoji zadevi št. U-I-298/95 z dne 27. 2. 1997 (OdlUS VI,23) in št. U-I-267/96 z dne 6. 2. 1998 (OdlUS VII,25).
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-220/96
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US19716
GESLA
Urejanje prostora, javna razgrnitev in javna obravnava. Urejanje prostora, prostorsko izvedbeni akt. Ustavno sodišče, presoja postopka sprejemanja splošnega akta (sprejemanje prostorskega izvedbenega akta).
NAPADENI AKT
Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana za obdobje 1986 - 2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Žalec (Uradni list RS, št. 35/96), 10. čl.
OBJAVA
Uradni list RS, št. 93/99 in OdlUS VIII, 231
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
odprava podzakonskega predpisa/predpisa za izvrševanje javnih pooblastil
IZREK
Člen 10 Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana za obdobje 1986 - 2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Žalec se odpravi.
EVIDENČNI STAVEK
Rešitev v prostorskem izvedbenem aktu ali planskem dokumentu, ki ni bila javno razgrnjena oziroma javno obravnavana, temveč je bila v dokončni osnutek vključena šele po javni razgrnitvi oziroma javni obravnavi, ni bila sprejeta po zakonitem postopku. Osnutek takšnega akta je sicer mogoče dopolniti na podlagi pripomb iz javne razgrnitve oziroma javne obravnave, vendar le glede tistih posegov in ureditev, ki so bili javno razgrnjeni in obravnavani.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window