Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSL sodba PRp 220/2016 - financiranje volilne in referendumske kampanje - odločitev o sankciji - izpodbijanje odločitve o sankciji - splošna pravila za odmero sankcije - op...

SODIŠČE
Višje sodišče v Ljubljani
ODDELEK (*)
Oddelek za prekrške
DATUM ODLOČBE (*)
20.10.2016
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSL sodba PRp 220/2016
INTERNA OZNAKA (*)
VSL0066248
SENAT, SODNIK
Dragan Vukovič (preds.), Živa Bukovac (poroč.), Stanko Rapé
INSTITUT VSRS
financiranje volilne in referendumske kampanje - odločitev o sankciji - izpodbijanje odločitve o sankciji - splošna pravila za odmero sankcije - opomin - omilitev globe - stroški postopka - kdo plača stroške postopka - stroški v postopku s pravnimi sredstvi
PODROČJE VSRS
PREKRŠKI - VOLITVE
IZREK
I. Pritožbama se delno ugodi in se sodbi sodišča prve stopnje z dne 6. 6. 2016 in 5. 5. 2016 spremenita tako, da se obdolžencema za dejanje, kot je opisano v sodbi v skrajšanem postopku, zniža globa: pravni osebi na znesek 3.000,00 EUR in odgovorni osebi na znesek 500,00 EUR ter se zniža sodna taksa, tako da mora pravna oseba za postopek pri sodišču prve stopnje plačati sodno takso v znesku 300,00 EUR, pravna oseba pa sodno takso v znesku 50,00 EUR. Globo in sodno takso morata obdolženca plačati v roku in na način, kot je določen v sodbi izdani v skrajšanem postopku. II. V preostalem se pritožbi zavrneta kot neutemeljeni in se v nespremenjenih delih sodba sodišča prve stopnje potrdi.
JEDRO
Na podlagi drugega odstavka 21. člena ZP-1 se sme opomin izreči tudi, če je prekršek v tem, da ni bila izpolnjena predpisana obveznost, ali je bila s prekrškom povzročena škoda, storilec pa je pred izdajo odločbe oziroma sodbe o prekršku izpolnil predpisano obveznost oziroma popravil ali povrnil povzročeno škodo, ter sodišče pri odločitvi za izrek opomina po tem odstavku ne uporabi sočasno tudi določbe prvega odstavka istega člena.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window