Navigacija

Splošni akt o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 40-2010/2018, stran 6275 DATUM OBJAVE: 12.6.2018

VELJAVNOST: od 13.6.2018 / UPORABA: od 13.6.2018

RS 40-2010/2018

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 16.11.2019 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 25.5.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 40/18, 68/19

Časovnica

Na današnji dan, 25.5.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 16.11.2019
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2010. Splošni akt o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev

 
 
Na podlagi 6. člena Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti (Uradni list RS, št. 61/17) izdaja Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije naslednji
 

S P L O Š N I  A K T  
o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev 

 

I. SPLOŠNA DOLOČBA

 

1. člen

(vsebina splošnega akta)

 
Ta splošni akt določa področje, obseg, pogoje in postopke za točkovanje, spremljanje, potrjevanje in evidentiranje stalnega poklicnega usposabljanja pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev, ki so vpisani v imenik pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev pri Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije (v nadaljnjem besedilu: ZAPS).
 

II. STALNO POKLICNO USPOSABLJANJE

 

2. člen

(področje, obseg in obveznost stalnega poklicnega usposabljanja)

 
(1)
Stalno poklicno usposabljanje obsega usposabljanje na področju poklicnih nalog pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev, kot so določene v zakonu, ki ureja arhitekturno in inženirsko dejavnost.
 
(2)
Pooblaščeni arhitekt, pooblaščeni krajinski arhitekt in pooblaščeni prostorski načrtovalec (v nadaljnjem besedilu: član ZAPS) mora v vsakem letu zbrati predpisano število kreditnih točk.
 
(3)
Član ZAPS pridobi kreditne točke s pasivno ali aktivno udeležbo na usposabljanju pri ZAPS ali drugem pravnem subjektu v Sloveniji ali v tujini in s pisanjem strokovnih prispevkov.
 

3. člen

(letni program stalnega poklicnega usposabljanja)

 
(1)
Stalno poklicno usposabljanje se izvaja na podlagi letnega programa stalnega poklicnega usposabljanja (v nadaljnjem besedilu: letni program), ki ga sprejme upravni odbor ZAPS na predlog komisije za izobraževanje najpozneje do 1. februarja tekočega leta. Letni program se lahko spremeni ali dopolni.
 
(2)
ZAPS v letnem programu glede na aktualne spremembe zakonodaje, predpisov, standardov in pravil stroke določi nabor obveznih vsebin.
 
(3)
Letni program se objavi na spletni strani ZAPS.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window