AI Icon
  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-49/01 - Odlok o spremembah in dopolnitvah dolgoročnega plana Občine Litija za obdobje od 1986 do 2000 in družbenega plana Občine Litija za obdo...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-49/01
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US21896
GESLA
Urejanje prostora, prostorski plan občine. Urejanje prostora, sprememba namembnosti zemljišč.
NAPADENI AKT
Odlok o spremembah in dopolnitvah dolgoročnega plana Občine Litija za obdobje od 1986 do 2000 in družbenega plana Občine Litija za obdobje od 1986 do 2000 (Uradni list RS, št. 63/99)
OBJAVA
OdlUS XI, 248
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrnitev
IZREK
Pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti Odloka o spremembah in dopolnitvah dolgoročnega plana Občine Litija za obdobje od 1986 do 2000 in družbenega plana Občine Litija za obdobje od 1986 do 2000 (Uradni list RS, št. 63/99) se zavrne.
EVIDENČNI STAVEK
Ni utemeljen očitek pobudnika, da obravnavano območje za spremembo namembnosti zemljišč nima pogojev (javne ceste, komunalne ureditve, zadostne opremljenosti z električnim omrežjem), ker je to predmet urejanja prostorskega izvedbenega akta in ne izpodbijanega prostorskega plana. Ker sporna zemljišča sodijo med kmetijska zemljišča druge kategorije, ki niso vsebina obveznih izhodišč prostorskih sestavin planskih aktov države, osnutek Prostorskega plana v izpodbijanem delu ni predmet postopka usklajevanja interesov države in lokalne skupnosti v prostoru, zato očitek o njegovi neusklajenosti očitno ni utemeljen. ZUN občinskega sveta ne zavezuje, da mora sprejeti mnenje občinske komisije glede spremembe namembnosti posameznih zemljišč, kot to zmotno meni pobudnik. Glede na navedeno je pobuda očitno neutemeljena tudi v tem delu, zato jo je Ustavno sodišče zavrnilo kot očitno neutemeljeno.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window