Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-21/93 - Ustavna pritožba E.M.-K. zoper odločbo Sodišča združenega dela RS št. Sp 129/92 z dne 22. 10. 1992 v zvezi z odločbo Sodišča združenega ...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-21/93
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US17768
GESLA
Socialno zavarovanje (pokojninsko in invalidsko zavarovanje). Vštevanje časa učne dobe v pokojninsko dobo. Meje odločanja ustavnega sodišča pri ustavni pritožbi. Pravica do poštenega sojenja. Dokazovanje (izvedba dokazov) v upravnem postopku.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba E.M.-K. zoper odločbo Sodišča združenega dela RS št. Sp 129/92 z dne 22. 10. 1992 v zvezi z odločbo Sodišča združenega dela pokojninskega in invalidskega zavarovanja v RS št. SP 359/91 z dne 10. 2. 1992
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
zavrnitev
IZREK
Ustavna pritožba E.M.-K. zoper odločbo Sodišča združenega dela RS v zvezi z odločbo Sodišča združenega dela pokojninskega in invalidskega zavarovanja v RS se zavrne.
EVIDENČNI STAVEK
Ustavno sodišče je ustavno pritožbo zaradi zatrjevane kršitve ustavne pravice do enakega varstva pravic po 22. členu Ustave in posledično kršitev pravice do socialne varnosti iz 50. člena Ustave zavrnilo kot neutemeljeno, ker je presodilo, da so bili izvedeni vsi dokazi o bistvenih, relevantnih dejstvih, potrebnih za odločitev o sporni zadevi. Sodišče je zavrnilo zaslišanje prič, katerih izpovedba za odločitev v zadevi ne bi bila bistvena.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window