Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 134/97 - Zlom pete dlančnice levo, udarninsko raztrganinske rane na tretjem, četrtem in petem prstu leve roke, udarninsko raztrganinski rani na...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
Enkrat je bila operirana v lokalni anesteziji, dobila je zaščitno cepljenje proti tetanusu, štirikrat so bile prevezane rane, enkrat odstranjeni šivi. En mesec je nosila opornico oz. mavec na levi podlahti z mezincem v iztegnjenem položaju.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 134/97
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000718
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 134/97. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Ženska, poškodovala se je na delu.
POŠKODBA
Zlom pete dlančnice levo, udarninsko raztrganinske rane na tretjem, četrtem in petem prstu leve roke, udarninsko raztrganinski rani na levi dlani ter delna prekinitev tetive iztegovalke petega prsta leve roke.
REHABILITACIJA
20 krat je bila na fizioterapiji. 3 mesece je bila v bolniškem staležu. 
SKAŽENOST
100000 SIT Gre za neznatne in manjše ter nežne brazgotine na poškodovani roki, ki od daleč niso vidne in tudi ne povzročajo pri okolici, razen morebiti radovednosti, nobenih drugih negativnih občutkov. 
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča
STRAH
100000 SIT Tožnica je trpela hud primarni strah, ki je bil trenuten, oz. je trajal nekaj trenutkov. Trpela je tudi sekundarni strah blage intenzitete, ki je trajal približno mesec dni, ko je bila v skrbeh za izid zdravljenja. Nosila je opornico in mavec na mezincu levice praktično en mesec in prevezan je imela tudi prstanec in sredinec levice. Prsti so bili po enomesečnem mirovanju trdi, skrbelo jo je, ker ni mogla z njimi delati: Ob kasnejšem razgibavanju pa je ta strah postopoma izginil.
TELESNE BOLEČINE
800000 SIT 10 dni hude, tri tedne srednje hude, mesec dni blage in stalne telesne bolečine, ki so po tem času prenehale, občasno pa so se ob razgibavanju, spremembah vremena in udarcih ob trdo podlago ponavljale še mesec dni. Možne so še občasne blage bolečine ob spremembah vremena, ki se kažejo bolj kot nelagodnost in zelo poredkoma kot pojav bolečin pri ekstremno napornem delu z levo roko.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
500000 SIT Gre zgolj za prizadetost pri fini koordianciji prstov in finem prijemu ter grobi mišični moči leve roke, pri čemer je tožnica levičarka. Tožnica zaradi teh težav ni bistveno ovirana pri opravljanju svojega dela.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window