Navigacija

Pravilnik o šolski dokumentaciji v srednješolskem izobraževanju

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 96-4584/1999, stran 14076 DATUM OBJAVE: 26.11.1999

RS 96-4584/1999

 
 

4584. Pravilnik o šolski dokumentaciji v srednješolskem izobraževanju

 
 
Na podlagi 75. in 79. člena zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju, 41. in 42. člena zakona o gimnazijah (Uradni list RS, št. 12/96) minister za šolstvo in šport izdaja
 

P R A V I L N I K
o šolski dokumentaciji v srednješolskem izobraževanju

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

(vsebina pravilnika)

 
Ta pravilnik določa vrsto šolske dokumentacije, namen in način zbiranja podatkov ter vodenje in shranjevanje šolske dokumentacije, postopke ravnanja s podatki iz te dokumentacije in postopke izdajanja javnih listin o izobraževanju dijakov in vajencev (v nadaljevanju: dijak) po javnoveljavnih izobraževalnih programih v nižjem in srednjem poklicnem, srednjem strokovnem in splošnem srednjem izobraževanju (v nadaljevanju: v srednješolskem izobraževanju).
 

2. člen

(izvajalci izobraževanja)

 
(1)
Po določbah tega pravilnika morajo ravnati vsi pravni subjekti, vpisani v razvid pri ministrstvu za šolstvo in šport, ki izvajajo srednješolsko izobraževanje dijakov oziroma vajencev po javnoveljavnih izobraževalnih programih v celoti ali po delih ne glede na njihovo statusno oziroma organizacijsko obliko (v nadaljevanju: šole).
 
(2)
Določbe tega pravilnika smiselno veljajo tudi za delodajalce in pristojne zbornice, kadar izvajajo praktični del poklicnega izobraževanja vajencev v dualni organizaciji izobraževanja, če s tem pravilnikom oziroma z drugimi predpisi ni drugače urejeno.
 
(3)
Dijaški domovi smiselno uporabljajo določbe tega pravilnika o ravnanju z dokumentacijo dijaških domov, če ni s posebnim predpisom drugače urejeno.
 

3. člen

(odgovornost za dokumentacijo)

 
(1)
Za uresničevanje tega pravilnika je odgovoren ravnatelj šole, na šolah, kjer sta funkciji pedagoškega vodje in poslovodnega organa ločeni, pa tudi direktor (v nadaljevanju: ravnatelj).
 
(2)
Strokovni delavci šole in drugi zaposleni so odgovorni za uresničevanje določb tega pravilnika v okviru pooblastil oziroma nalog, ki jih imajo po notranji organizaciji šole oziroma sistemizaciji, ter po posebnih pooblastilih.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window