Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDSS sodba Pdp 211/2011 - odškodninska odgovornost delodajalca – krivdna odgovornost – nepremoženjska škoda – pravična odškodnina

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
25.5.2011
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDSS sodba Pdp 211/2011
INTERNA OZNAKA (*)
VDS0006832
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
odškodninska odgovornost delodajalca – krivdna odgovornost – nepremoženjska škoda – pravična odškodnina
PODROČJE VSRS
DELOVNO PRAVO
IZREK
I. Pritožbi se delno ugodi in se izpodbijani del sodbe (glede zavrnitve tožbenega zahtevka za plačilo 2.100,00 EUR z zakonskimi zamudnimi obrestmi od 11. 1. 2007 dalje do plačila – 2. točka izreka in glede odločitve o pravdnih stroških – 3. točka izreka) delno spremeni tako da se izpodbijana sodba sedaj v celoti glasi: „1. Tožena stranka S. d.d. je dolžna tožniku O.Š. plačati odškodnino v višini 1.600,00 EUR skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi od 11. 1. 2007 dalje do plačila, v 15 dneh in pod izvršbo. 2. Kar zahteva tožnik več (plačilo zneska 1.400,00 EUR z zakonskimi zamudnimi obrestmi od 11. 1. 2007 dalje do plačila in pod izvršbo) se zavrne. 3. Tožena stranka je dolžna: tožniku povrniti pravdne stroške v višini 141,89 EUR, za tožnika povrniti pravdne stroške v višini 238,77 EUR na račun Okrožnega sodišča v Ljubljani, št...., sklic na št. ..., plačati stroške sodnih taks v višini 68,82 EUR na račun Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, št. ..., sklic na št. ..., vse v roku 15 dni, šteto od dneva izdaje te sodne odločbe, v primeru zamude pa skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi.“ II. V preostalem se pritožba zavrne in se v nespremenjenem izpodbijanem delu potrdi sodba sodišča prve stopnje. III. Tožena stranka je dolžna za tožnika povrniti pritožbene stroške v višini 74,84 EUR, na račun Okrožnega sodišča v Ljubljani, št. ... sklic na št. ..., na račun Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, št...., sklic na št. ... pa tudi stroške sodnih taks v višini 43,79 EUR v 15 dneh od dneva prejema te sodbe, po izteku tega roka pa z zakonskimi zamudnimi obrestmi do plačila, pod izvršbo.
JEDRO
Četudi se sodišče prve stopnje pri odločitvi o tem, do kolikšne odškodnine kot pravične denarne odškodnine za pretrpljene telesne bolečine (in nevšečnosti med zdravljenjem) je tožnik upravičen, ne sklicuje izrecno na posamezne primere iz sodne prakse, ne zagreši absolutne bistvene kršitve določb postopka iz 14. točke 2. odstavka 339. člena ZPP.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window