Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSL sodba II Cp 581/97 - povzročitev škode - odgovornost za škodo od nevarne stvari - odgovornost za škodo - krivda oškodovanca - povrnitev negmotne škode - denarna odškodn...

SODIŠČE
Višje sodišče v Ljubljani
ODDELEK (*)
Civilni oddelek
DATUM ODLOČBE (*)
1.7.1997
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSL sodba II Cp 581/97
INTERNA OZNAKA (*)
VSL41306
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
povzročitev škode - odgovornost za škodo od nevarne stvari - odgovornost za škodo - krivda oškodovanca - povrnitev negmotne škode - denarna odškodnina - odškodnina za telesne bolečine - odškodnina za duševne bolečine zaradi skaženosti in zmanjšanja življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
ODŠKODNINSKO PRAVO
IZREK
Pritožba tožene stranke se zavrne kot neutemeljena in se v izpodbijanem in nespremenjenem delu potrdi sodba sodišča prve stopnje.

Pritožbi tožeče stranke se delno ugodi tako, da se sodba sodišča prve stopnje glasi: "Tožena stranka je dolžna plačati tožeči stranki znesek 900.000,00 SIT z zakonitimi zamudnimi obrestmi od izdaje sodbe sodišča prve stopnje do plačila, v 15 dneh, pod izvršbo.

Tožena stranka je dolžna povrniti tožeči stranki 58.487,00 SIT pravdnih stroškov, v 15 dneh, pod izvršbo.

Višji tožbeni zahtevek se zavrne." V preostalem delu se pritožba tožeče stranke zavrne kot neutemeljena in v izpodbijanem in nespremenjenem delu potrdi sodba sodišča prve stopnje.

 
JEDRO
Ob ugotovitvah, da je tožnik moral delati na okvarjeni stiskalnici, ki se je samodejno vključevala, zaradi česar je tožniku stisnilo prste, primernega sredstva za odstranjevanje izdelkov iz stiskalnice pa ni bilo na razpolago, tožniku ni mogoče očitati krivdnega prispevka, ki bi zmanjšal objektivno odgovornost imetnice stiskalnice, to je toženke.

 

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window